Τρία μετάλλια κατέκτησαν οι ομάδες ρυθμικής  γυμναστικής του ΟΦΑΦΑ Μεγάρων οι οποίες έλαβαν μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό γυμναστικής Cosmogym Contest 2019.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η αγωνιστική  ομάδα με τίτλο προγράμματος «The survivors» που αγωνίστηκε στον όμιλο Ίσθμια.
Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε  η προαγωνιστική  ομάδα με τίτλο προγράμματος «An alternative tango» η οποία αγωνίστηκε στον όμιλο Rising stars.
Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ομάδα του προαγωνιστικού νεανίδων με τίτλο προγράμματος « Corpse Ballerinas» η οποία αγωνίστηκε στον όμιλο Νέμεα.

Στον Πανελλήνιο διαγωνισμό που διεξήχθη στο Περιστέρι στις 10 και 17 Ιουνίου 2019 έλαβαν μέρος 400 ομάδες και περίπου 9.000  αθλητές και αθλήτριες με διάφορα προγράμματα και είδη γυμναστικής και σε διαφορετικούς ομίλους.
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης και συγκεκριμένα στο Cosmogym Festival  συμμετείχαν ακόμα 3 μαζικά τμήματα του ΟΦΑΦΑ τα οποία παρουσίασαν εκπληκτικά προγράμματα ρυθμικής γυμναστικής.

Επίσης μεγάλη επιτυχία για τον ΟΦΑΦΑ αποτελεί  η κατάκτηση της 2ης θέσης στην Ε κατηγορία (προαγωνιστικό) σε πρόγραμμα 4αδα χωρίς όργανο. Στον αγώνα έλαβαν μέρος συνολικά 112 αθλήτριες από 33 συλλόγους.  Την ομάδα αποτελούσαν οι Βασιλική Βαρελα, Άννα Μαρία Μιχαλάκη, Ελένη  Μπενάρδη και Παρασκευή Τζεμπελικου.

Οι μεγάλες αυτές επιτυχίες για τον Όμιλο Φίλων Αθλητισμού και Φυσικής Ανάπτυξης είναι αποτέλεσμα της σκληρής και μεθοδικής δουλειάς που γίνεται σε όλα τα τμήματα του συλλόγου και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες τις αθλήτριες, τις προπονήτριες, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και φυσικά στους γονείς που στηρίζουν τις προσπάθειες των παιδιών και του συλλόγου.