Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή αναγνωρίζει το δικαίωμα μειωμένου ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά.ΕΟΚΕ
Μετά από σειρά πρωτοβουλιών τις οποίες έχει αναλάβει το Δίκτυο Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (INSULEUR) σχετικά με τον ενισχυμένο συντελεστή ΦΠΑ ο οποίος έχει επιβληθεί, στις insuleur.jpg13 Ιουλίου 2016 η ΕΟΚΕ υιοθέτησε σχετική γνωμοδότηση.
Η γνωμοδότηση, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει διάταξη υπέρ της συνέχισης του καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ στα ευρωπαϊκά νησιά, όπως προβλέπεται στην Οδηγία 2006/112/ΕΚ.
Την πρωτοβουλία πρότασης σχετικής τροπολογίας ανέλαβε ο κ. Παναγιώτης Γκόφας, μέλος της ΕΟΚΕ και εκπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ και μετά από επίμονη και επίπονη προσπάθεια η Ολομέλεια δέχτηκε την εν λόγω τροπολογία.

Δηλώσεις του Προέδρου του INSULEUR και Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργου Μπενέτου.

Γιώργος Μπενέτος, Πρόεδρος του Νησιωτικού Ευρωπαϊκού Δικτύου INSULEUR
Γιώργος Μπενέτος, Πρόεδρος του Νησιωτικού Ευρωπαϊκού Δικτύου INSULEUR

«Το Δίκτυο μας συνεχίζει τις προσπάθειές του σε ευρωπαϊκό επίπεδο και απευθυνόμενο σε όλα τα ευρωπαϊκά όργανα, για τη διατήρηση του καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας, ιδιαίτερα στα ελληνικά, είτε στην μετά μνημόνιο εποχή είτε κατά τη διάρκεια του μνημονίου με την σύμφωνη γνώμη των εταίρων μας. Πρώτα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε Ψήφισμά του τον περασμένο Φεβρουάριο και σήμερα η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή αναγνωρίζουν το δίκαιο των θέσεων μας και αιτημάτων των νησιωτών μας και νησιωτικών επιχειρήσεων που δίνουν καθημερινές μάχες για την επιβίωση τους. Ευχαριστούμε ειλικρινά τον συνάδελφο Παναγιώτη Γκόφα και την ΓΣΕΒΕΕ για την υποστήριξη και την αμέριστη βοήθεια του. Στον αγώνα αυτό καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση αρωγό των προσπαθειών μας».