Όπως μας ενημερώνει η Επιτροπή Αγώνα κατοίκων Κινέτας, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα και συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Ε. Κοσμόπουλο, όπως είχε προγραμματιστεί, ώστε να εκτεθούν τα  γενικότερα προβλήματα της Κινέτας και απαιτήθηκε η άμεση υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων που έχουν καθυστερήσει χαρακτηριστικά.

«Ο αντιπεριφερειάρχης προκειμένου να δικαιολογήσει την τεράστια καθυστέρηση της υλοποίησης των έργων επικεντρώθηκε στην παράθεση ενός γραφειοκρατικού ιστορικού σε μια προσπάθεια να παρακάμψει τις ευθύνες της περιφέρειας και της κυβέρνησης και να καλύψει την έλλειψη πολιτικής βούλησης. Μια επιβεβαίωση της λογικής «κόστος-όφελος» για το κεφάλαιο που οδηγεί στην ανυπαρξία αντίστοιχων έργων.Υπήρξε ασάφεια στις απαντήσεις του όσον αφορά την ακριβή ημερομηνία έναρξης των πολυπόθητων έργων διότι όπως υποστήριξε , αναμένει απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Όταν ερωτήθηκε τί θα συμβεί εάν η απάντηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι αρνητική, υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξει μεγάλη διαφοροποίηση ως προς τα έργα που θα υλοποιηθούν αποφεύγοντας εμφανώς  να δώσει λεπτομέρειες.

Κατόπιν πίεσης της επιτροπής για το θέμα της επικινδυνότητας για πεζούς και οδηγούς του παράδρομου της Ολυμπίας οδού, δεσμεύτηκε να ορίσει συνάντηση εντός της επόμενης εβδομάδας στο αρμόδιο Υπουργείο καλώντας εκπροσώπους από την παρούσα επιτροπή αγώνα και συμπεριλαμβάνοντας τους απόντες, Κοινότητα και Ομοσπονδία.

Η Επιτροπή Αγώνα θα συνεχίσει να παλεύει για την άμεση υλοποίηση των έργων προτάσσοντας τις ανάγκες των κατοίκων της Κινέτας.

Όλοι και όλες, ελάτε να συνεχίσουμε να παλεύουμε για τις ανάγκες μας».