Εξαιρετικά επιτυχημένη η 3η Μεγάρων Γη λέει ο Δήμος Μεγαρέων

Γράφει ο Γιάννης Οικοηνομόπουλος

Χωρίς να βασίζει την εκτίμησή του σε στατιστικά δεδομένα αλλά σε εμπειρική προσέγγιση, ο Δήμος Μεγαρέων, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, χαρακτηρίζει την 3η Μεγάρων Γη ως «εξαιρετικά επιτυχημένη».

Το συμπέρασμα του συντάκτη ή των συντακτών της ανακοίνωσης βασίζεται σε δηλώσεις εκθετών οι οποίοι κατά τη λήξη του διημέρου ήταν «απόλυτα ικανοποιημένοι» και δήλωναν «ενθουσιασμένοι» προκειμένου να συμμετάσχουν στην Μεγάρων Γη 2018.
Βασίζεται επίσης στο γεγονός ότι την έκθεση επισκέφθηκε ο Υπουργός Σκουρλέτης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Χρήστο Στάικο καθώς επίσης και προβεβλημένα πρόσωπα της πολιτικής σε επίπεδο εθνικό, περιφερειακό και τοπικό.

Είναι αληθές ότι και τα πολιτικά πρόσωπα έχουν τον δικό τους ρόλο στην οικονομία της χώρας ο οποίος όμως στην πορεία το χρόνου έχει αποδειχθεί καταστροφικός.
Το γεγονός ότι ο Δήμος Μεγαρέων, μετά την έκθεση, βασίζει την υπεραισιόδοξη στάση του κυρίως στο ότι οι εκθέτες κατά το διήμερο έκαναν καλές πωλήσεις αυτό αποτελεί μία πολύ βραχυπρόθεσμη και κοντόφθαλμη στάση.
Και στο πανηγύρι της Φανερωμένης ή του Αη Γιάννη χορευταρά κάνουν καλές πωλήσεις οι πάγκοι αλλά στις περιπτώσεις αυτές οι πωλήσειςείναι έχουν έναν εφήμερο ρόλο και φέρουν ένα πεπερασμένο αποτέλεσμα.

Σε μια τέτοια έκθεση η οποία σχεδιάστηκε με υψηλούς στόχους, προοπτικές και προσδοκίες, η οποία διοργανώνεται στο προνομιούχο σημείου του σταθμού του μετρό Συντάγματος, τα συμπεράσματα θα πρέπει να βασίζονται σε δεδομένα επί μεσοπρόθεσμης ή μακροπρόθεσμης βάσης.

Στον υπογράφοντα είναι απολύτως αδιάφορο αν την έκθεση επισκέφτηκαν οι κρατιστές αξιωματούχοι Σκουρλέτης ή Στάικος πολύ δε περισσότερο βουλευτές οι οποίοι αναλώνονται σε υποβολή ερωτήσεων προς τους υπουργούς αν βρίσκονται στην αντιπολίτευση ή σε πελατειακά ρουσφέτια όταν βρίσκονται στην πλειοψηφία.
Για να μην εξαιρέσουμε τους μέγιστους γραφειοκράτες της δευτεροβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αντίθετα τον υπογράφοντα θα τον ενδιέφερε να πληροφορηθεί αν κλείστηκαν συμφωνίες μεταξύ των ελαχίστων από τους εκθέτες οι οποίοι μπορούν να επιβιώσουν στον εθνικό ανταγωνισμό και κάποιων αγοραστών μεγάλων σουπερμάρκετ ή εξαγωγικών εταιρειών.
Θα τον ενδιέφερε επίσης να δει περισσότερες εταιρείες του πρωτογενούς τομέα να προχωρούν στην τυποποίηση παραδειγματιζόμενοι από τους ελάχιστους που προαναφέρθηκαν.
Αυτά θα ήταν αισιόδοξες ειδήσεις.

Όσο για την «εξαιρετική επιτυχία», ένας χαρτοπαίκτης θα σχολίαζε «πάσο»