Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, 1η Μαΐου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγάρων επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Κλεάνθης Βαρελάς το πρωί της 2ας Μαΐου 2019.

Σκοπός της επίσκεψης του κ. Βαρελά ήταν η ενημέρωσή του σχετικά με ζητήματα τα οποία απασχολούν την εν λόγω Υπηρεσία, οχήματα, εξοπλισμός και προσωπικό αλλά και η διαβεβαίωσή του προς τους λειτουργούς της τοπικής Πυροσβεστικής ότι το ενδιαφέρον του απ’ όποια θέση βρεθεί την επόμενη των εκλογών θα είναι αμέριστο, όπως είναι και ως τώρα.

Τον κ. Κλεάνθη Βαρελά υποδέχθηκε ο εκπρόσωπος του Διοικητή Δημήτρη Καϊάφα επιπυραγός Παύλος Χανδρινός ενώ στη συνέχεια ο κ. Βαρελάς συνομίλησε με τα στελέχη της Υπηρεσίας και άκουσε τις απόψεις τους και μοιράστηκε τα προβλήματά τους.
Όπως προέκυψε από τη συζήτηση το σημαντικότερο θέμα το οποίο τους απασχολεί είναι η αριθμητική επάρκεια του προσωπικού εξ αιτίας της αποδυνάμωσής του από έμπειρα στελέχη τα οποία αποσπώνται σε άλλες υπηρεσίες.

Μεταξύ των θεμάτων στα οποία αναφέρθηκε ο επισκέπτης ήταν και η επικαιροποίηση των προτάσεών του στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τη στήριξη της Πυροσβεστικής Μεγάρων τον Σεπτέμβριο του 2018. Επίσης για τις πρωτοβουλίες τις οποίες έχει πάρει για την ενίσχυσή της οι οποίες περιλαμβάνουν τη δημιουργία Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού από τον δήμο, τη δημιουργία εθελοντικής ομάδας που θα ενταχθεί στο σχετικό μητρώο της ΓΓΠΠ από εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους πολίτες σε θέματα αντιμετώπισης φυσικών φαινομένων και κυρίως δασικών πυρκαγιών και διενέργεια ασκήσεων ετοιμότητας όπως προβλέπεται στον σχετικό σχεδιασμό της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας.