Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων, σήμερα 9 Φεβρουαρίου 2021, πραγματοποίησαν ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο Μανώλης Βαρδαβάκης και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μεγάρων και Νέας Περάμου Αντώνης Χοροζάνης.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση και η καταγραφή προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζει το Κέντρο.
Μετά την ενημέρωση την οποία πραγματοποίησε ο Διευθυντής Δημήτρης Γιαννακάρης, ο κ. Βαρδαβάκης δήλωσε με έμφαση ότι το Κέντρο Υγείας Μεγάρων είναι ανάγκη να ενισχυθεί άμεσα με γιατρούς γενικής ιατρικής και παθολόγους.
Επεσήμανε την αναγκη να παραμείνουν με μονιμοποίηση οι συμβασιούχοι, απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία του Κέντρου,  των οποίων η σύμβαση λήγει τον Οκτώβριο.

Σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου ως Εμβολιαστικού Κέντρου διαπίστωσε ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού το οποίο θα διενεργεί τους εμβολιασμούς. Συγκεκριμένα λείπουν 8 επισκέπτριες.
Επίσης από τις 11 οργανικές θέσεις γιατρών καλύπτονται μόνο οι δύο και το Υπουργείο Υγείας πρόκειται να προκηρύξει διαγωνισμό για την πλήρωση μόνο δύο θέσεων.
Συνδυάζοντας τις ελλείψεις ιατρικού και εμβολιαστικού προσωπικού έγινε προφανές ότι η λειτουργία του Κέντρου είναι και θα παραμείνει προβληματική.

Ο Αντώνης Χοροζάνης υπενθύμισε ότι το πρόβλημα της στελέχωσης υπάρχει έντονο κατά τα δύο τελευταία χρόνια και ακόμα δεν έχουν ληφθεί μέτρα αντιμετώπισής του.
Ζήτησε από το Δήμο Μεγαρέων και την τοπική κοινωνία να κινητοποιηθούν και να πιέσουν προς την πλήρωση των ελλείψεων.
Κανονικά, ανέφερε, “Το Κέντρο Υγείας Μεγάρων θα πρέπει να είναι ένα μικρό νοσοκομείο”.

Τέλος ο κ. Βαρδαβάκης υπενθύμισε ότι πριξν δύο χρόνια υπήρξαν μεγάλες κινητοποιήσεις για την καλύτερη στελέχωση του Κέντρου αλλα ως τώρα η κατάστση παραμένει η ίδια.

Παρακολουθείστε εδώ το video των δηλώσεων.