Την πρώτη επίσημη προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε ο Κλεάνθης Βαρελάς, υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαρέων, παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές της παράταξής του η οποία ονομάζεται “Μαζί με Όραμα”  το Σάββατο 5 Ιανουαρίου στον πολυχώρο εκδηλώσεων Παζλ στη Βαρέα.

Πλήθος κόσμου γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα με χαρακτηριστική την παρουσία νέων σε ηλικία ανθρώπων καθώς επίσης φίλων, συγγενών και πολιτικών φίλων του επικεφαλής.

Ο Κλεάνθης Βαρελάς, έμπειρος στα πολιτικά πράγματα των Μεγάρων με μακρά πορεία, αποφάσισε να κάνει την δική του προσπάθεια ως επικεφαλής συνδυασμού και η πρώτη του σχετική δημόσια ομιλία περιείχε ενδιαφέροντα στοιχεία για το όραμα και τις προθέσεις του για τα τον Δήμο Μεγαρέων ο οποίος περιλαμβάνει τη Νέα Πέραμο, το Λουτρόπυργο, τη Βλυχάδα, τη Λάκκα Καλογήρου, την ανατολική πλερά των Γερανείων, το Αλεποχώρι και την Κινέτα.
Έμφαση έδωσε στο γεγονός ότι ο συνδυασμός του στελεχώνεται και με νέα άτομα τα οποία διαθέτουν φρέσκες ιδέες και δύναμη τα οποία θα συνδυασμούν με έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη της τοπικής κοινωνίας.

Ως θεμελιώδες κεφάλαιο του συνδυασμού του προσέθεσε τη δική του πείρα και θέληση για πρόοδο ενώ τόνισε το γεγονός ότι στην πορεία του στον δημόσιο βίο της πόλης έχει υπάρξει παράδειγμα συναίνεσης και συνεργασίας για την επίτευξη κοινών στόχων. Για τον εαυτό του προσέδωσε τα χαρακτηριστικά του σκληρά εργαζόμενου, επιτυχημένου, επιχειρηματία ο οποίος έχει μάθει να λειτουργεί με ομαδικό πνεύμα και να επιτυγχάνει θετικά αποτελέσματα.

Για το πρόγραμμά του επιφυλάχθηκε να αφιερώσει ξεχωριστές συγκεντρώσεις, αποκάλυψε όμως ότι ο ίδιος και στελέχη του συνεργάζονται καθημερινά για να το σχεδιάσουν ώστε  να είναι ρεαλιστικό, χωρίς υπερβολές και άμεσα εφαρμόσιμο το οποίο δεν θα επιβαρύνει στο ελάχιστο τον πολίτη. Αντίθετα θα του προσφέρει  προστιθέμενη αξία στην ποιότητα ζωής του και στην περιουσία του, ένα πρόγραμμα σύγχρονο βασισμένο στις νέες τεχνολογίες φτιαγμένο από νέους ανθρώπους και με τις συμβουλές των πιο έμπειρων στελεχών ιδιαίτερα στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αναφερόμενος στους τομείς της δημόσιας ζωής υπενθύμισε την ανάγκη της βελτίωσης της καθημερινότητας, του περιορισμού της αυξημένης εγκληματικότητας, της μέριμνας για τα περιθωριακά και προβληματικά άτομα τα οποία δρουν ανεξέλεγκτα, την παραμελημένη τουριστική ανάπτυξη και προβολή του Δήμου. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι αντιπλημμυρικά έργα στις πληγείσες Νέα Πέραμο και Κινέττα δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει.

Στάθηκε επικριτικά στο έργο της απερχόμενης Διοίκησης του Δήμου υπό τον κ. Σταμούλη χαρακτηρίζοντας την περίοδο αυτή ως “χαμένη τετραετία”, επέκρινε τον Δήμαρχο για “μπλοκάρισμα που έκανε προσωπικά στο υπό έγκριση Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο των Μεγάρων  και σταμάτησε κυριολεκτικά κάθε μορφή ανάπτυξης στην περιοχή και ιδιαίτερα στην πανέμορφη περιοχή της Βαρέας”.
Για τα διοικητικά χαρακτηριστικά του Δημάρχου απέδωσε συγκεντρωτικότητα και απολυταρχισμό προσθέτοντας ότι αυτά τα χαρακτηριστικά δεν είναι δυνατόν να αποτελούν στρατηγικές επιλογές στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο και τεχνολογικό περιβάλλον.

Στην συγκέντρωση παρευρέθηκαν και γνωστά στελέχη της τοπικής κοινωνίας τα οποία ο κ. Βαρελάς ευχαρίστησε προσωπικά έναν – έναν προσωπικά. Ήταν οι:
Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων Θανάσης Ζάλης, ο πρώην Αντιδήμαρχος Μεγαρέων και Δημοτικός Σύμβουλος Ελευθέριος Παπαλευθέρης, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενεργοί Πολίτες» Γιάννης Μιχάλαρος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μελέτης Λέλης, η πρώην Αντιδήμαρχος Μεγαρέων Αργυρώ Κακαρίκου – Μπίμα, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων και πρώην Συμπαραστάτης του Δημότη Βασίλειος Κουβάς, ο πρώην Γραμματέας του Δήμου Μεγαρέων Παναγιώτης Σκλαβούνος, ο συντονιστής περιφέρειας Αττικής της Ν.Δ.  και Δημοτικός Σύμβουλος Μεγαρέων Θανάσης Δρένης και ο πολιτευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κώτσηρας.