Η επίσημη παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ανεξάρτητης παράταξης “Ενωμένη Κινέτα” έγινε την Κυριακή 5 Μαΐου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέτας.
Με πολυπληθή παρουσία κόσμου, τα μέλη της παράταξης διατράνωσαν την άποψή τους για ανεξάρτητο και ενωτικό ψηφοδέλτιο με υποψηφίους οι οποίοι στέκονται υπεράνω παρατάξεων και ενώνονται για το καλό της περιοχής τους.
Το ότι πρόκειται για μια σχεδόν πλήρως αποδεκτή από σχεδόν όλες τις πλευρές της τοπικής κοινωνίας πρωτοβουλία αποδεικνύεται ότι έξι από τις επτά παρατάξεις οι οποίες ζητούν την ψήφο των Μεγαρέων έκαναν πίσω και δηλώνουν ότι στηρίζουν το ενωτικό αυτό ψηφοδέλτιο.
Μέχρι την ώρα την οποία γράφονται αυτές οι γραμμές έχει γίνει γνωστό ότι μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση θα κατεβάσει δικό της ψηφοδέλτιο στην Κινέτα.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν ως εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων, ο Σταύρος Φωτίου για την παράταξη “Ένωση Πολιτών”, ο Γιάννης Μαρινάκης, επικεφαλής της παράταξης “Μέγαρα-Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα”, Γιώργος Μπερδελής “Τώρα”, Κλεάνθης Βαρελάς “Μαζί με Όραμα”, Άγγελος Μακρυγιάννης “Όμορφες Πόλεις”.

Παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωποι της υπό ίδρυση ανεξάρτητη τοπική παράταξη Νέας Περάμου Γιάννης Σεβαστής και Γιάννης Ψωμιάδης.
Επίσης παρόντες ήταν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώτα Παππά (νυν περιφερειακή σύμβουλος), Μαρία Μιχάλαρου και Λευτέρης Κοσμόπουλος.
Παρών ήταν επίσης ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μεγάρων Μάκης Λέλης ο οποίος θα είναι υποψήφιος με την παράταξη του Κλεάνθη Βαρελά καθώς και άλλοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Σημαντική ήταν επίσης η παρουσία του Δημήτρη Καρακατσάνη υποψήφιου ευρωβουλευτή με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, Ελληνική Λύση.

Η γεμάτη από κοινό αίθουσα εκλαμβάνεται ότι οι πολίτες της Κινέτας έχουν έντονο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της περιοχής τους.

Αρχές της παράταξης Ενωμένη Κινέτα ότι

  • Οι πολιτικές, παραταξιακές διαφορές στα κεντρικά ζήτήματα μεταξύ των μελών της δεν τους εμποδίζουν να συμφωνούν στα κοινά τοπικά προβλήματα, στην κοινή δράση και ενότητα για θέματα που αφορούν το σύνολο της Κινέτας
  • Στην Κοινότητα πάμε όλοι μαζί για νε εκλέξουμε αυτούς που είχαν και έχουν δράση στα κοινά χωρίς ιδεοληψίες και διαχωρισμούς
  • Τα προβλήματα είναι κοινά για όλους ασχέτως προς τις αιτίες οι οποίες τα δημιούργησαν και συνεπώς απαιτείται ενωμένη δράση για να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν
  • Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 3 ενότητες. Την καθημερινότητα, τις υπποδομές και τα κοινωνικά και πολιτιστικά.

Η Ενωμένη Κινέτα διοικείται από 25μελές συντονιστικό όργανο το οποίο απαρτίζεται από εκπροσώπους σχεδόν όλων των οικισμών.
Το τοπικό συμβούλιο απαρτίζεται από πέντε μέλη.

Οι οκτώ υποψήφιοι εκλέχτηκαν από αυτό το συντονιστικό όργανο είναι οι εξής:
Νικολέττα Καλκαντζάκου
Μελπομένη (Μένη) Μόσχου
Αλεξάνδρα Μπαλτσιώτου
Αντώνης Μπελεγράτης
Δήμος Πούγουνας
Παύλος Τελάκης
Καλλιόπη Τουνουσίδη
Γιάννης Φάντης