Την έβδομη νίκη της σε επτά αγώνες πέτυχε η Νεανική Εστία Μεγαρίδος στον αγώνα της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α΄ ΕΣΚΑΝΑ στη Γλυφάδα επί της ομώνυμης τοπικής ομάδας με σκορ 58 – 64 (ημίχρονο 27-26).
Χωρίς αμφιβολία, η ΝΕΜ είναι ο δυνατότερος παίκτης της διοργάνωσης και έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει την πρωτοπόρα πορεία της.
Ο χθεσινός της αντίπαλος είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές του της πρώτης θέσης και οι Μεγαρείς ξεπέρασαν το εμπόδιό τους.

Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες αλλά αυτό που έκρινε το αποτέλεσμα είναι πρωτίστως η ικανότητα των έμπειρων παικτών τους οποίους διαθέτει η ομάδα και ήταν όλοι τους επιλογή του προπονητή Γιώργου Μάνταλου.
Η ομάδα της Γλυφάδας διαθέτει ένα σύνολο με πολύ αγωνιστικούς παίκτες οι οποίοι βρέθηκαν σε πολύ καλή ημέρα και σκόραραν με επιτυχία από την περιφέρεια.
Στην άμυνα όμως και ιδιαίτερα κάτω από τα καλάθια βρήκαν τοίχο τους Πέτρουλα, Σιδέρη και Δημάκο οι οποίοι είχαν κατεβάσει ρολά.
Τα στατιστικά του πρώτου ημιχρόνου μαρτυρούν το πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε η εμπειρία των βασικών στελεχών.
Η ΝΕΜ ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με 8/19 στις ελεύθερες βολές και 9/19 στις βολές εντός πεδιάς, στατιστικά αποτελέσματα τα οποία βελτιώθηκαν στη συνέχεια αλλά παρά τη συγκεκριμένη δυσμενή επίδοση κατόρθωσε αν κρατηθεί και να πάρει το ματς.
Εκτός του πρώτου δεκαλέπτου βγήκε νικήτρια στα υπόλοιπα με καθαρό σκορ.
Η Γλυφάδα στερήθηκε τις υπηρεσίες του Χάλαρη από τα μέσα του πρώτου δεκαλέπτου ο οποίος αποβλήθηκε, βάσει του νέου κανονισμού, επειδή υπέπεσε σε δύο αντιαθλητικά (σ.σ. ένα αντιαθλητικό και μια τεχνική ποινή).
Τις σφικτές άμυνες και το στενό μαρκάρισμα δείχνουν και οι αποβολές των Ε. Γκουρτζίδη και Μαρούγκα με 5 φάουλ.

Στην εξέδρα του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Γλυφάδας βρέθηκαν περισσότεροι από 100 φίλοι της ομάδας οι οποίοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους και σκέπασαν την εξέδρα των γηπεδούχων.
Το γεγονός ότι τόσα άτομα ακολουθούν την ομάδα εκτός έδρας αποδεικνύει ότι η ΝΕΜ αποτελεί ένα πολύ σημαντικό μέγεθος της πόλης και χρειάζεται κάθε δυνατή στήριξη από όλες τις πλευρές.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο προπονητής Γιώργος Μάνταλο δήλωσε στο Megara.org τα εξής:
«Σήμερα κάναμε μια πολύ σημαντική νίκη από αυτές που κάνουν τη διαφορά. Ήταν μια πολύ δύσκολη προσπάθεια αν λάβουμε υπόψη ότι οι Ζακυνθινός και Μπαλάφας ήταν τραυματίες. Ιδιαίτερα ο Μπαλάφας ξεκίνησε από την αρχή με πρόβλημα και παρέμεινε στον αγώνα με την εμπειρία του αλλά με πολλές δυσκολίες.
Προσπαθήσαμε και πήραμε απ’ όλους του παίκτες το καλύτερο δυνατό.
Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα πολύ ανταγωνιστική και σκληρή στην έδρα της και θεωρώ ότι δεν θα περάσει άλλη ομάδα από αυτή την έδρα, ή αν περάσει θα περάσει πολύ δύσκολα.
Έστω κι αν φαίνεται δύσκολο το αποτέλεσμα, εμείς περάσαμε με καθαρό σκορ και συνεχίζουμε».

Σκορ πρώτου ημιχρόνου 27-26
Σκορ δευτέρου ημιχρόνου 31-38
Τα δεκάλεπτα: 15-12, 12-14, 19-21, 12-17
Διαιτητές: Σκούτας, Ι. Ορφανός, Ραχιώτης
Γραμματεία: Λέκου, Μοροχλιάδης, Παπαδάκης
Γιατρός: Κ. Βασιλόπουλος

Γλυφάδα – Ένωση Σωματείων (Καψιμάλης, Παλτζόγλου): Γουλανδρής, Τζοβάρας, Μαυροειδάκος, Λίππας, Μαραγκόπουλος 11(1), Θεοχάρης 12(1),
Σερελέας, Χάλαρης 3(1), Κουτσολιάκος 8, Γκιουρτζίδης Σ. 13(1), Γκιουρτζίδης Ε. 11(3), Λούγαρης,

Νεανική Εστία Μεγαρίδος (Μάνταλος, Υφαντής): Κεχρής 4, Κοντόπουλος 8(1), Πέτρουλας 2, Μαρούγκας 4, Ζακυνθινός 17(2), Μπαλάφας 6(1), Στεφάνου, Τσολάκης 14, Δημάκος 2, Δρακωτός, Καρατζίογλου, Σιδέρης 7

***Στις εξέδρες του ΔΑΚ Γλυφάδας βρέθηκε ο πρόεδρος της ΚΕ Διαιτησίας Θοδωρής Βιδάλης. Επίσης ο τεχνικός διευθυντής της ΝΕΜ Κώστας Μπαστούνης

*** Ακόμα ένα κρίσιμο ματς έχει η ΝΕΜ την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου. Υποδέχεται την Ευρυάλη μια από τους δυνατότερους παίκτες του πρωταθλήματος και διεκδικητές του τίτλου.