Τις επιφυλάξεις του για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται προσωπικά ο Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης την υπόθεση των ζητουμένων ερευνών κοιτασμάτων βωξίτη στα Γεράνεια εξέφρασε με τοποθέτησή του ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Μάκης Λέλης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγάρων της 27/10/2018.

Αναφορικά με την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής είπε ότι χρειάζεται βελτίωση σε μερικά σημεία, χωρίς όμως να τα αναφέρει, προσθέτοντας ότι αν η εταιρεία η οποία ζητά άδεια να κάνει έρευνες διορθώσει τα σημεία αυτά τότε θα πάρει την άδεια.
Τόνισε μάλιστα ότι σε τέτοια περίπτωση οι ευθύνες του Δήμου Μεγαρέων θα είναι τεράστιες και αναρωτήθηκε πώς θα μπορέσουν πλέον να αποτραπούν οι έρευνες.

Εξέφρασε την απορία γιατί ο Δήμος δεν συνεργάζεται με ειδικό επιστήμονα – περιβαλλοντολόγο με εξειδίκευση στο συγκεκριμένο θέμα.
Επί πλέον επεσήμανε ότι κακώς ο Δήμος περιορίζεται στις συμβουλές της Νομικής του Υπηρεσίας και υπογράμμισε ότι θα έπρεπε ο να συνεργάζεται με εξειδικευμένο νομικό γραφείο.

Επικαλούμενος την πολιτική διάσταση του θέματος, εξέφρασε την απορία για ποιό λόγο ο Δήμαρχος δεν συναντάται με τους αρμόδιους Υπουργούς Σταθάκη και Φάμελλο.

Τέλος ο κ. Λέλης κατηγόρησε τον Δήμαρχο για τακτικισμό και για το γεγονός ότι δεν συνεργάζεται με την Επιτροπή Αγώνα την οποία αντιθέτως επισκιάζει.
Κάλεσε σε ενότητα λέγοντας ότι χωρίς αυτή δεν θα επιτευχθεί αυτό που επιδιώκει ο Δήμος.

Απαντώντας ο κ. Σταμούλης υπεραμύνθηκε της πρακτικής την οποία εφαρμόζει και αναφορικά με την συνεργασία με εξειδικευμένο νομικό γραφείο είπε ότι σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει κανενός είδους δικαστική εμπλοκή η οποία θα απαιτεί νομικές συμβουλές.
Πρόσθεσε δε ότι «Προληπτικό δικαστήριο δεν υπάρχει. Κανένα γραφείο δεν μπορεί να προσφέρει σε αυτήν την φάση τίποτα» και κατηγόρησε τον κ. Λέλη για προκατάληψη.