Την βασιλόπιτα έκοψαν τα μέλη και οι φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Μεγάρων Κούρος την Κυριακή 21 Ιανουαρίου.
Η επετειακή εκδήλωση για τα 20 χρόνια από τις ίδρυσής της, πραγματοποιήθηκε στον παραλιακό πολυχώρο Παζλ και εκτός άλλων περιείχε απολογισμό πεπραγμένων κατά το 2017.

Ο Κούρος δραστηριοποιείται σε δράσεις εθελοντικού, κοινωνικού, περιβαλλοντικού χαρακτήρα.
Πιο συγκεκριμένα λειτουργεί στους τομείς της δασοπροστασίας, δασοπυρόσβεσης και εκτάκτων αναγκών, ανακύκλωση, πράσινο και φυσικό περιβάλλον, κοινωνική προσφορά-φιλανθρωπικό έργο, αιμοδοσία-πρώτες βοήθειες, οδική ασφάλεια, σκοποβολή.
Οι πολλαπλές δράσεις της Ομάδας κορυφώθηκαν στο τέλος του 2017 με τη συμμετοχή στον μηχανισμό υποστήριξης των πληγέντων από τις πλημμύρες του Νοεμβρίου σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν η Περιφερειακή Σύμβουλος Γιώτα Παππά, ο τ. Δήμαρχος Γιάννης Μαρινάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μεγάρων Θανάσης Δρένης και Κλεάνθης Βαρελάς ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θωμάς Κεφαλόπουλος.
Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Δυτικής Αττικής και Ελευσίνας ο Επιπυραγός Δημήτρης Λιοτσιος, ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας περιφέρειας Δυτικής Αττικής Ιωάννης Λειβαδάρος, εκπρόσωπος της Σχολής Πυροβολικού.
Εκπροσωπήθηκαν οι πρόσκοποι από τον Κώστα Σωτηρίου, σύλλος Καβελάρης Νίκος Γιαγκούλοβιτς Νίκος, ΛΕΜΜ Γιάννης Σταματάκης, Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων Δέσποινα Τσουρουφλη και οι εθελοντικές ομάδες, ΕΔΟΚ, ΟΕΜ, ΘΡΙΑ και ΕΣΑΚ.