Μεταξύ των πρώτων οργανωμένων ομάδων ιδιωτών οι οποίες έσπευσαν και τάχτηκαν στην διάθεση του Δήμου Μεγαρέων κατά την καταστροφική πλημμύρα της 15/11 αλλά και αργότερα, ήταν η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Κούρος.
Τα μέλη της βρέθηκαν στο πλάι των πλημμυροπαθών και των κρατικών συντελεστών πολιτικής προστασίας, ιδιαίτερα της Πυροσβεστικής, προφέροντας την βοήθειά τους όπου τους ζητήθηκε.

Με επιστολή τους εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στις οικογένειες των αδικοχαμένων θυμάτων και δηλώνουν την παρουσία τους στην υπηρεσία της κοινωνίας.

«Το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη της «Εθελοντικής Ομάδας Μεγάρων Κούρος» εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων των πρωτόγνωρων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή της Νέας Περάμου και τη γειτονική πόλη της Μάνδρας.
Από την πρώτη ημέρα η ομάδα άμεσης επέμβασης υπό τις οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στάθηκε στο πλευρό των πληγέντων στη Νέα Πέραμο με αντλήσεις υδάτων από υπόγεια και παροχή ψυχολογικής υποστήριξης. Επίσης σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή διανείμαμε είδη πρώτης ανάγκης.
Η απώλεια των ανθρώπινων ζωών μας κάνει να αναλογιστούμε για μία ακόμη φορά την ανεκτίμητη αξία του δασικού μας πλούτου του οποίου η έλλειψη δημιουργεί, εκτός των άλλων αιτιών, φαινόμενα σαν αυτά που δυστυχώς ζήσαμε.
Δεδομένου ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν ενταθεί στις μέρες μας και υπό την απειλή παρόμοιων δυσάρεστων καταστάσεων, θα βρισκόμαστε συνεχώς σε πλήρη ετοιμότητα με όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις μας».

Εκ του Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Μελέτιος Ρήγας
Ο γραμματέας
Αντώνιος Κατερινίτσας