Ξεκίνησε την Πέμπτη 11 Μαΐου το τετραήμερο οδικής ασφάλειας στα Μέγαρα το οποίο διοργανώνει η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Κούρος.
Εκατοντάδες μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Βασιλέως Κωνσταντίνου, ως αφετηρία μιας σύντομης τροχάδην διαδρομής στα γύρω τετράγωνα, με κυρίαρχο σύνθημα «Μειώνουμε ταχύτητα».
Συμμετείχαν μαθητές σχολείων από τα Μέγαρα, τη Σαλαμίνα και τον Ασπρόπυργο.
Για την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 5 το απόγευμα, η 28ης Οκτωβρίου στα Μέγαρα από τη Χρήστου Μωραΐτου έως την Ελευθερίου Βενιζέλου θα αλλάξει όψη και θα παραδοθεί στους πεζούς και στους ποδηλάτες για μία ακόμη χρονιά. Κατά μήκος της οδού θα υπάρχουν εκπαιδευτικά περίπτερα επισκέψιμα από παιδιά που θα μάθουν παίζοντας αλλά και θα κερδίσουν πολλά δώρα – εκπλήξεις.
Το Σάββατο 13 Μαΐου στις 11 το πρωί θα εκτεθούν στην κεντρική πλατεία ζωγραφικές δημιουργίες μαθητών δημοτικών σχολείων με θέμα «Ταξιδεύουμε με ασφάλεια στην εθνική οδό». Παράλληλα θα υπάρχουν αντίστοιχες επιτόπιες δραστηριότητες για παιδιά.

Το τετραήμερο θα κλείσει την Κυριακή 14 Μαΐου με τον ποδηλατικό γύρο των Μεγάρων και εκδήλωση στρογγυλής τραπέζης στον Θέογνι, ώρα 10:30 πμ. όπου εκπρόσωποι θεσμών και φορέων της περιοχής θα συζητήσουν για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή.