Η Εθελοντική Ομάδα “ΚΟΥΡΟΣ” Μεγάρων σε συνεργασία με τις Υπεύθυνες Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και στο πλαίσιο του πανελλήνιου προγράμματος «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ» διοργάνωσαν εκπαιδευτική δράση στα Πευκάκια Μεγάρων την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017.
Συμμετείχαν 80 παιδιά από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων, 17 παιδιά από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ασπρόπυργου και 13 παιδιά από το 3ο Νηπιαγωγείο Ελευσίνας.
Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την έννοια του εθελοντισμού και πώς εφαρμόζεται αυτή από τη συγκεκριμένη ομάδα.
Κατόπιν τα παιδιά έκαναν ένα συμβολικό καθαρισμό του χώρου.
Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες, οι οποίες υλοποίησαν κυλιόμενα τις εξής δραστηριότητες:
α. Επίσκεψη στα γραφεία του Κούρου και ενημέρωση για την χρησιμότητα της ανακύκλωσης από τον υπεύθυνο των δράσεων της οργάνωσης Παναγιώτη Νάστο, με συμμετοχή τους σε δράση ανακύκλωσης χαρτιού
β. Επίδειξη τρόπων πυρόσβεσης και δασοπροστασίας, παρουσίαση του πυροσβεστικού οχήματος, συμμετοχή των παιδιών σε δραστηριότητα από τον Πρόεδρο Μελέτη Ρήγα
γ. Επίδειξη αναδάσωσης και συμμετοχή σε φύτεμα δενδρυλλίων και ανθέων από το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μεγάρων
δ. Συμμετοχή σε βιωματικό εργαστήριο οδικής ασφάλειας από εγκεκριμένο μέλος της οργάνωσης Σωτήρη Γιαννόπουλο
ε. Εικαστικό εργαστήριο στη φύση με υλικά της φύσης από την κ. Αλεξάνδρα Τσίγκου
Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία των παραπάνω δράσεων ήταν η συμβολή του 1ου συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μεγάρων και ιδιαίτερα των επικεφαλής Κώστα Σωτηρίου, Κατερίνα Βαγιανού, Κώστα Καϊμάκη και Γιώργο Σταυρόπουλο.
Η οργάνωση Κούρος ευχαριστεί επίσης τα μέλη της Σπύρο Κακαγή, Βασίλη Μιχαλόπουλο και Νίκο Πέτρου για τη συμβολή τους στο πρόγραμμα με χειρισμό ιδιόκτητων, από των Κούρο, πυροσβεστικών οχημάτων.
Η οργάνωση ευχαριστεί επίσης τον Δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη, τόσο για την υποστήριξη σ’ αυτή τη δράση αλλά και για την φυσική του παρουσία, τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΗΜΕ Σπύρο Κορώση, τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Μεγάρων Γιάννη Κολάτα καθώς και τους υπαλλήλους της ΔΗΚΕΔΗΜΕ που βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί η δράση.
Υπεύθυνες Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής ήταν οι Αλεξάνδρα Τσίγκου, Γωγώ Σταματοπούλου ενώ συμμετείχαν οι δασκάλες Ελένη Αποστόλου, Διονυσία Τέντε, Μαρίνα Αϊβαζίδη, Αθηνά Μιχελοπούλου, Δώρα Κατρακούλη, Θωμαϊς Καλαμαρά, Βιβή Πιπέρου και Βασιλική Ανδρεοπούλου