Με επιστολή η Ένωση Πολιτών Μεγάρων απαντά στον κ. Γιώργο Κάρκα σχετικά με την ανοικτή επιστολή του, σύμφωνα με την οποία ζητούσε από τον Δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη να ζητήσει συγνώμη από τους δημότες για το θολό νερό που κύλησε στο δίκτυο ύδρευσης μετά τις εργασίες της ΕΥΔΑΠ.

Η Ένωση Πολιτών προσδίδει επισημαίνει ότι ήδη είχαν υπάρξει σχετικές ανακοινώσεις από τον Δήμο τονίζοντας παράλληλα ότι δεν μπορεί να είναι υπόλογος ο Δήμος για έργα τα οποία εκτελεί η ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθεί η επιστολή
«Το είδαμε κι αυτό. Το διαβάσαμε κι αυτό. Το γεγονός να ζητάει με ανοικτή επιστολή προς τον κ. Δήμαρχο ένας πολίτης (ο κ. Γ. Κάρκας), να ζητήσει συγγνώμη (ο Δήμαρχος)…. γιατί έπαθε βλάβη ο κεντρικός αγωγός ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ και οι βρύσες έβγαλαν θολό νερό.
Μάλλον ο «γραφικός» συμπολίτης δεν διάβασε την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου για το συγκεκριμένο θέμα, που δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο και εξηγούσε τα πάντα.
Στην μακροσκελή του επιστολή ο κ. Γ. Κάρκας επαναλαμβάνει συνέχεια τα ίδια και τα ίδια. Επισημαίνει μάλιστα, γιατί ο κ. Σταμούλης επιρρίπτει όλες τις ευθύνες στον πρ. Δήμαρχο κ. Μαρινάκη για την κακοδιοίκηση του Δήμου.
Φυσικά γνωρίζει αρκετά για την διοίκηση Μαρινάκη. Όμως για περισσότερα ας ρωτήσει τον ανεξάρτητο πλέον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σ. Πιλίλη , που τυγχάνει να είναι και γαμπρός του, γιατί ανεξαρτητοποιήθηκε και τι γνώμη έχει για την διοίκηση Μαρινάκη.
Το πιο τραγικό όμως, και ποινικά κολάσιμο είναι το ότι γράφει, απευθυνόμενος στον κ. Δήμαρχο «Σταματήστε να μας δηλητηριάζετε με τον καπνό από τα σκουπίδια που καίτε στο λόφο Στίκα, διότι εσείς κ. Δήμαρχε, όταν καίτε τα σκουπίδια στο Στίκα, δημιουργείται νέφος με καρκινογόνα σωματίδια ……έλεος και ντροπή».
Μάλλον θα ήταν μπροστά αυτός ή κάποιος πληροφοριοδότης του, όταν ο Δήμαρχος έβαλε αυτήν την φωτιά!!! Δεν εξηγείται αλλιώς.
Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας τα ψέματα, που εκτοξεύει ο κ. Κάρκας για τον κ. Δήμαρχο το κάνει καθαρά για συκοφαντικούς λόγους. Ρίχνει λάσπη για πολιτικάντικους λόγους.
Φυσικά, αυτό θα κληθεί να το αποδείξει ενώπιον της δικαιοσύνης, εφ’ όσον ο κ. Δήμαρχος προτίθεται να τον μηνύσει (αν δεν το έχει κάνει ήδη).
Τώρα, τι θέλει να πει…. ο ποιητής (Γ. Κάρκας), ότι στην πολιτική υπάρχουν …… πολλά παράθυρα και ο νοών-νοείτο και …. Αφήστε τους πολιτικούς τακτικισμούς, κάντε την αυτοκριτική σας και ζητήστε συγγνώμη, μόνο αυτός μπορεί να μας το αναλύσει καλύτερα, μιας και χρόνια βρίσκεται στην σκιά του πολιτικού του χώρου, αφού γνωρίζει καλά, όπως αφήνει να εννοηθεί, την πολιτική και τα παλαιοκομματικά κολπάκια, όπως γράφει.
Και μάλλον εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια.
Τέλος απευθυνόμενοι προς όλους τους σοβαρούς αναγνώστες θέλουμε να επισημάνουμε την γνωστή ρήση: «Δεν έχει σημασία τι λέει, αλλά ποιος τα λέει». Φυσικά εδώ πάει απόλυτα το «ο νοών – νοείτω».
Γραφείο Τύπου της
«ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ»