Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου πραγματοποιηθηκε η προγραμματισμένη ανοικτή ενημερωτική συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέτας, με την συμμετοχή εκπροσώπων των συλλογων και μεγάλη συμμετοχή των κατοικων της περιοχης.
Η εκδήλωση περιείχε ετήσιο απολογισμό της δρασης του Διοικητικου Συμβουλιου της Ομοσπονδίας.
Ο πρόεδρος Πολύβιος Τσίρκας ανέπτυξε τον ετήσιο απολογισμέ δράσεων και ενεργείων, όπως παραστάσεις σε Υπουργεία, ανώτερες Αρχές, υπολή υπομνημάτων κλπ.
Όλα προς τη διεκδίκηση, προώθηση και προβολή των προβλημάτων της Κινέτας.
Οι απαντήσεις αναμένονται, είναι ζήτημα χρόνου.
Ο κ. Τσίρκας τόνισε πως αναμένονται απαντήσεις από τους αρμόδιους, προσθέτοντας πως θα πρέπει το αμέσως επόμενο διάστημα να κληθούν οι αρμόδιοι στην Κινέτα να δώσουν απαντήσεις.
Όλοι μαζί ενωμένοι και συντονισμένοι, φορείς και κάτοικοι πρεπει να δράσουν πλέον αν δεν υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.
Επίσης η αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Μαργαριτα Πριφτη έκανε συμπληρωματική ενημέρωση όσον αφορά σε επιστολές που ελήφθησαν από τον Βουλευτή κ. Γιώργο Κώτσηρα  και τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Λευτέρη Κοσμόπουλο.
Κατόπιν η πρόεδρος της Κοινότητας Αλεξάνδρα Μπαλτσιώτη ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κοινότητα  και τόνισε πως τον επόμενο μήνα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Κοινοτικού Συμβουλίου και θα προγραμματισθεί Γενική Συνέλευση των κατοίκων.
Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις πολλών κατοικων, οι οποίοι στο σύνολό τους σχεδόν τόνισαν πως ναι μεν θετική η δράση και οι ενέργειες της Ομοσπονδίας αλλά άμεσα αποτέλεσμα δεν είναι ορατό, ότι τα προβλήματα – παρά τις προσπάθειες της  Ομοσπονδίας και της Κοινότητας δεν λύνονται, ότι οι αρμόδιοι της πολιτείας εδώ και ένα χρόνο αδιαφορούν για τα προβλήματα της Κινέτας και ότι θα πρέπει να υπάρξει μαζική και δυναμική κινητοποίηση αν δεν εφαρμοσθούν άμεσες λύσεις.
Κοινήη διαπίστωση των συγκεντρωθέντων κατοίκων και συλλογικών φορέων ήταν ότι κουράστηκαν πλέον να ακούνε τα ίδια και τα ίδια, να ακούνε υποσχέσεις θετικές αλλά αποτελέσματα κανένα.
Συμπεράσματα:
Θετική η δράση της Ομοσπονδίας αλλά απτά αποτελέσματα για τα μεγάλα προβλήματα, ακόμη και για τα μικρά καθημερινά, δεν φαίνονται.
Θα πρέπει Ομοσπονδία και Κοινότητα, κατά το αμέσως επόμενο διάστημα, να καλέσουν τους αρμοδίους στην Κινέτα να δώσουν απαντήσεις παρουσία των κατοίκων, για τα άλυτα προβλήματα και να δεσμευτούν ενώπιον όλων με χρονοδιάγραμματα.
Επίσης θα πρέπει Κοινότητα, σύλλογοι και Ομοσπονδία να προγραμματίσουν συγκεντρώσεις κατοίκων για να αποφασισθούν περαιτέρω δράσεις.
Να ακούσουν πλέον οι αρμόδιοι της πολιτείας και να κατανοήσουν πως ένας χρόνος τώρα υπομονής, αναμονής  και υποσχέσεων είναι υπεραρκετός.