Με μεγάλη συμμετοχή κοινού, κυρίως γονείς ανηλίκων, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση – ομιλία την οποία διοργάνωσε το Λύκειο Ελληνίδων, παράρτημα Μεγάρων την Κυριακή 7 Απριλίου με θέμα

“Βοηθώντας τα παιδιά μας στην ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο”
με ομιλήτρια την εκπαιδευτικό κ. Γωγώ Σταματοπούλου.

Ήταν μια εξαιρετικά κατατοπιστική ομιλία όπου γονείς και εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για το πόσο βλαβερή μπορεί να είναι για τους ανηλίκους η άκριτη και ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου, είτε μεσω κινητού είτε μέσω άλλων έξυπνων συσκευών και ηλεκτρονικών υπολογιστών.
Η ομιλήτρια παρουσίασε παραδείγματα επικίνδυνης χρήσης, πιθανά αποτελέσματα αναφερόμενη σε εθισμό, βία, εκφοβισμό, πορνεία, παιδοφιλία και άλλα κακά τα οποία μπορεί να βλάψουν τα παιδιά, να τους δημιουργήσουν ψυχολογικά προβλήματα αλλά και να καταστήσουν τους γονείς τους υπόλογους στη δικαιοσύνη.

Πράγματι άξιζε η παρακολούθηση της παρουσίασης η οποία αποτέλεσε ένα “δυνατό” μάθημα σε γονείς οι οποίοι επιτρέπουν άκριτα την πλοήγηση των παιδιών στο ιντερνέτ.

Πριν την ομιλία τραγούδησε η παιδική χορωδία Gruppetto της σχολής Music Art School του Σπύρου Παπανικόλα υπό την διεύθυνση της Ιωάννας Μουρτζούκου.