Με σκοπό την ενημέρωση, περιοδείες σε εργασιακούς χώρους, πλατείες, καταστήματα, λαϊκές αγορές, πραγματοποίησαν κλιμάκια από τη Δυτική Αττική του ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, όπου διένειμαν έντυπα και ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο εν λόγω νομοσχέδιο το οποίο, όπως υποστηρίζει, μεταφράζεται σε φθηνή και ελαστική εργασία.
Ο προτεινόμενος νόμος:

  • Καταργεί το 8ωρο και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας
  • Θεσμοθετεί απλήρωτες υπερωρίες
  • Συρρικνώνει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες
  • Καθιερώνει ανεξέλεγκτες απολύσεις.

“Τη στιγμή που η οικονομική, κοινωνική και υγειονομική κρίση βαθαίνει, η κυβέρνηση προχωρά σε μέτρα που δεν πάρθηκαν ούτε στα σκοτεινά χρόνια του μνημονίου.

Τη στιγμή που η ανεργία βαθαίνει και οι εργαζόμενοι βιώνουν τη φτώχεια και την ανασφάλεια, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα στήριξης αλλά έρχεται εκδικητικά να απορυθμίσει πλήρως την εργασία, συρρικνώνοντας τους μισθούς και ελαστικοποιώντας προκλητικά την εργασία.

Οι ταξικές επιλογές τής κυβέρνησης καταργούν εργασιακά κεκτημένα ετών και οδηγούν τη χώρα σε ένα νέον φαύλο κύκλο ύφεσης.

Το αφήγημα της κυβέρνησης για «εκσυγχρονισμό της εργατικής νομοθεσίας» μεταφράζεται σε φθηνή και ελαστική εργασία στην Ελλάδα του 21ου αιώνα

Λέμε βροντερό όχι στα σχέδια της κυβέρνησης και στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων και της κοινωνίας”.