Προβλήματα φαίνεται ότι έχουν οι μόνιμοι κάτοικοι του Αλεποχωρίου, περιοχή η οποία ανήκει διοικητικά στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας.
Με ανάρτηση τους στο Facebook από τον σύλλογο Ενεργοί Πολίτες Αλαποχωρίου δηλώνουν εγκατελελειμμένοι από τον Δήμο Μάνδρας, ότι έχει εξαντληθεί η υπομονή τους και θα επανέλθουν με προσπάθειες να αναδείξουν και να στηρίξουν τον τόπο τους.

«Εδώ ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ, ακούει κανεις;
Σας ομιλουμε απο την παραμεθοριο του δημου ΜΑΝΔΡΑΣ.
2.000 κατοικιες πληρωνουν τελη, σχεδιο πολης, φορους, νερο ανυπαρκτο και προσπαθουν να επιβιωσουν σε μια περιοχη που η εγκαταλειψη βρισκεται σε ολο της το μεγαλειο!!!
Εμεις απο την μερια μας, εχει τελειωσει η υπομονη μας και θα προσπαθησουμε με ολους τους τροπους να αναδειξουμε και να στηριξουμε τον τοπο μας.
ΕΙΣ ΤΟ ΕΠΑΝΕΙΔΕΙΝ!!!»

Αυτή η διοικητική διαίρεση, το δηλαδή να ανήκει το Αλεποχώρι στη Μάνδρα, έλκει την καταγωγή από τα μέσα του 19ου αιώνα όταν ιδρύθηκαν οι Δήμοι Μεγαρέων και Μάνδρας.
Αν και δεν είναι γνωστό, με όχημα την κοινή λογική μπορεί κανείς να μαντέψει ποιοί μπορεί να ήταν οι λόγοι οι οποίοι οδήγησαν στην δημιουργία μιας παράξενης διοικητικής διαίρεσης όπου η περιοχή του Αλεποχωρίου και η Βένιζα ενώ φυσικά βρίσκονται κοντά στο διοικητικό κέντρο του Δήμου Μεγαρέων ορίσθηκε να ανήκει στον Δήμο Μάνδρας.
Και δεν είναι το μόνο παράδοξο το οποίο συνέβη τότε. Το ίδιο παράδοξη είναι η προσάρτηση του Δήμου Ερυθρών στον Νομό Αττικής ενώ ανήκουν φυσικά στον Νομό Βοιωτίας και τον χωρίζει ένα ολόκληρο βουνό από το διοικητικό κέντρο του Νομού.