Η Περιφέρεια Αττικής – Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, σε συνεργασία με τους Δήμους Μεγάρων και Ασπροπύργου, στο πλαίσιο της δράση προαγωγής υγείας,  πραγματοποίησε την Κυριακή 07 και την Τρίτη 09 Οκτωβρίου 2018  εμβολιασμούς σε παιδιά Ρομά  στην Νέα Ζωή του Δήμου Ασπροπύργου καθώς και στην περιοχή  Βλυχό του Δήμου Μεγαρέων.

Πρόκειται για δράσεις προάσπισης υγείας σε ευπαθείς κοινωνικές  ομάδες, με την πραγματοποίηση εμβολιασμών σε περισσότερα από 210 παιδιά Ρομά, καθώς και σε σχετικές ενημερώσεις των γονέων για τις σύγχρονες μεθόδους αντισύλληψης,  στο πλαίσιο του  προγράμματος του Υπουργείου Υγείας   «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» .

Οι εμβολιασμοί πραγματοποιήθηκαν στο 7ο δημοτικό σχολείο Ασπροπύργου και στον χώρο του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Μεγαρέων (Παράρτημα Ρομά) με την στήριξη του προσωπικού, εθελοντών, καθώς και της υπεύθυνης του προγράμματος κας Ελένης Σωτηροπούλου.

Η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, έχει ήδη πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν τις ίδιες δράσεις, με στόχο την υλοποίηση τους το επόμενο χρονικό διάστημα και σε άλλους δήμους της περιοχής.