Συνεχίζει τις εποικοδομικές παρεμβάσεις του ο Άγγελος Μακρυγιάννης, υποψήφιος δήμαρχος Μεγαρέων, με αναφορά στην ανάγκη για δημιουργία ενός Δήμου που αξίζει τους δημότες του.
Οι κύριες ενότητες της αναφοράς είναι ο εκσυγχρονισμών των δημοτικών Υπηρεσιών, η ολοκλήρωση των εκκρεμών έργων, η επανένταξη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, το μίνι έργο το οποίο αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Δήμαρχος Γρηγόρης Σταμούλης και το όραμά του για ένα αύριο ομορφότερο και φιλικότερο για τον άνθρωπο με επίκεντρο τη φύση.

Εμπρός για μια Μεγαρίδα που μας αξίζει, Μέγαρα- Νέα Πέραμος – Κινέτα.

Το προεκλογικό θερμόμετρο αρχίζει να ανεβαίνει όχι μόνο για τους υποψήφιους αλλά και για την κοινωνία μας, με τις διεργασίες και τις ζυμώσεις να είναι στο ζενίθ.  Οι παλαιοί έχουν βάλει τα «μεγάλα μέσα» για να μπορέσουν να υπάρχουν στον σημερινό πολιτικό χάρτη και οι νέοι τρέχουμε για να δώσουμε ένα νέο πολιτικό ήθος τέτοιο που αρμόζει στις πόλεις μας.  Χωρίς ψεύτικα ταξίματα, υπόγειες πληρωμές και υπερβολές προς όλους η νέα προεκλογική εκστρατεία πρέπει να γίνει στο επίπεδο που όλοι μας στο τέλος θα θέλαμε.

Οι πολίτες των πόλεών μας σε αυτή την εκλογή είμαι βέβαιος, ότι θα στρίψουν το κεφάλι σε όλα αυτά τα παλαιάς κοπής κόλπα των υποψηφίων.  Οι πολίτες θέλουν ένα αύριο με ελπίδα  και όραμα εφικτό και εφαρμόσιμο.  Θέλουν να ζουν σε πόλεις με ασφάλεια και ευημερία και όχι σε χάος και ανομία.  Ο νέος συνδυασμός Όμορφες Πόλεις και εγώ προσωπικά θα αγωνιστούμε σκληρά για να επαναφέρουμε την ελπίδα και την ανάπτυξη που τόσο έχουμε όλοι μας ανάγκη.

  • Εκσυγχρονισμός όλων των δομών του δήμου μας με ταυτόχρονη ενδυνάμωση των περιφερειακών καταστημάτων. Νέα Πέραμος & Κινέτα θα λειτουργούν με όλες τις υπηρεσίες για την άμεση και αποτελεσματικότερη επίλυση των προβλημάτων.  Άμεση ιεράρχηση των κύριων προβλημάτων και ενεργοποίηση των τοπικών συμβουλίων, που θα ελέγχουν την πρόοδο των εργασιών.  Στο να μην κάνουμε τίποτα για μην ενοχλήσουμε κανένα, είμαστε αντίθετοι και θα προχωρήσουμε γρήγορα για να καλύψουμε όλη αυτή την χαμένη απόσταση που έχουμε με του υπόλοιπους δήμους.
  • Ολοκλήρωση όλων των έργων που έμειναν στη μέση και επανένταξη αυτών που χάθηκαν με αποτέλεσμα οι πόλεις μας να έχουν μία πολύ άσχημη εικόνα για εμάς που ζούμε αλλά και για τους επισκέπτες. Είσοδοι & έξοδοι των πόλεων μας βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.  Περιφερειακοί οδοί και κεντρικές οδικές αρτηρίες στερούνται βασικές για τον οδηγό και τον πεζό υποδομές που σε πολλές  περιπτώσεις θεωρούνται ακατάλληλες για μια σύγχρονη πόλη.  Σχέδια νέων πόλεων που δεν τελείωσαν εδώ και δεκαετίες με αποτέλεσμα να μην θέλει κανείς να επενδύσει  εκτός από ανάγκη σε αυτές.  Έργα υποδομής ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτροφωτισμός, τηλεπικοινωνίες σε όλα είμαστε πολύ πίσω και ο ρυθμός εξέλιξης πολύ αργός.  Το βιοτεχνικό πάρκο ξεχασμένο από όλες τις παροχές και υποδομές που χρειάζεται και τους επαγγελματίες να μην έχουν καμία στήριξη από πουθενά.
  • Επανένταξη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου ως μέγιστη προτεραιότητα για την ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής μας που με την απόφαση τις απερχόμενης δημοτικής αρχής ακύρωσε προσπάθειες και θυσίες τεσσάρων προηγούμενων διοικήσεων. Τελικά ποτέ δεν καταλάβαμε , γιατί το πράξατε και φέρατε αλλά πέντε χρόνια την πόλη μας πίσω.  Πίσω όταν όλοι γύρω μας πάνε μπροστά!  Η σημερινή για χάρη σας αοριστία για τις χρήσεις γης φέρνει χωματερές, καλώδια, ορυχεία, καταυλισμούς και άλλα κακά που δεν ξέρουμε στο μέλλον.

Απερχόμενε κ. Δήμαρχε τελικά τι θα πείτε στο Μεγαρικό και Νεοπερμιώτικο λαό για το έργο που αφήνετε πίσω σας.  Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα και μπλε πεζοδρόμια που εάν ξεχαστεί κανείς θα βρεθεί γκρεμισμένος ή πνιγμένος και πλακωμένος με τις περίφημες ανακοινώσεις σας στην παλιά «όμορφη» Βαρέα.  Αφήνετε μια πόλη ανοχύρωτη πολεοδομικά, με πολύ χαμηλού επιπέδου ασφάλεια, με χιλιάδες αδέσποτα να ταλαιπωρούνται και να ταλαιπωρούν, πίσω σε υποδομές και με την περιφέρεια  Αττικής να ακυρώνει με τις δημοσιεύσεις της όλο το δημοτικό σας έργο.

Το αύριο είναι εδώ. Καλύτερο για μας και τα παιδιά μας, προς όφελος όλων των πολιτών που θέλουμε να ζήσουμε σε αυτό το τόπο.  Ένα αύριο ομορφότερο και φιλικότερο για τον άνθρωπο με επίκεντρο τη φύση. Με όραμα, ελπίδα και προκοπή για όλους τους πολίτες των «Όμορφων Πόλεων» μας!

 

Σας ευχαριστώ.
Άγγελος Μακρυγιάννης
Υποψ. Δήμαρχος Μεγάρων – Νέας Περάμου.