Ο Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων διοργάνωσε και πραγματοποίησε το Συνέδριο Επιχειρηματικότητας & Τουρισμού 2018 για τη Μεγαρίδα στο κτήμα Κανιάρη. Το Σάββατο 9 Ιουνίου στο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας  παρουσιάστηκε η έρευνα  του Ε.Σ.Μ. για την τοπική αγορά της περιοχής μας από τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου κ. Άγγελο Μακρυγιάννη.

Το Συνέδριο αυτό τίμησαν με την παρουσία και ομιλία τους ο κ. Νικόλαος Μανεσιώτης, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς και ο κ. Ανδριανός Μιχάλαρος, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.
Στη συνάντηση αναλύθηκαν πολύ σημαντικά για την εποχή μας ζητήματα τα οποία έχουν σχέση με την δραστηριότητα των ελεύθερων επαγγελματιών. Κατά το πέρας του Συνεδρίου, και μετά από απόφαση του Ε.Σ.Μ. απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε δύο έξοχους επιχειρηματίες, στον κ. Αδριανό Μιχάλαρο για το επιμελητηριακό και συνδικαλιστικό βίο και στον κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για την προσφορά του στον τόπο μας. Την τιμητική πλακέτα του κ. Μαρτίνου παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής των επιχειρήσεων του, κ. Παγώνης Γεώργιος.

Την Κυριακή 10 Ιουνίου στο Συνέδριο Τουρισμού, παρουσιάστηκαν οι προτάσεις Φορέων της πόλης των Μεγάρων για την Τουριστική Ανάπτυξη της Μεγαρίδος. Στο συνέδριο αυτό παρουσιάστηκαν  οι θέσεις του Ε.Σ.Μ. από τον Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου κ. Άγγελο Μακρυγιάννη και  δόθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους έντυπο με τις θέσεις των φορέων από τις εσπερίδες του 2017.

Στο συνέδριο αυτό παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Ιωάννης Βασιλείου, ο τέως Δήμαρχος Μεγάρων κ. Ιωάννης Μαρινάκης, ο πρώην Αντιδήμαρχος Μεγαρέων κ. Κλεάνθης Βαρελάς, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων νομών & νήσων Αιγαίου κ. Παύλος Πολιτάκης, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δήμου Μεγαρέων κ. Παναγιώτης Σκλαβούνος, ο πρώην Αντιδήμαρχος  Μεγαρέων κ. Γκίνης Ιωάννης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μεγάρων κα. Αικατερίνη Πιπιλή, η αρχαιολόγος κα. Βασιλική Κουτσουμπού, ο Αντιπρόσωπος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & νοτιοδυτικής Ελλάδας κ. Νικόλαος Θεοδοσάκης, ο επαγγελματίας προπονητής καλαθοσφαίρισης κ. Γεώργιος Μάνταλος, ο Αρχιτέκτων Μηχανικός- μέλος του Συλλόγου Μηχανικών & Τεχνολόγων Μεγάρων κ. Σπυρίδων  Τσιούνης, ο Αρχιτέκτων Μηχανικός κ. Νικόλαος Καρώνης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καβελλάρη κ. Κωνσταντίνος Γιαγκούλοβιτς.

Μετά το πέρας των ομιλιών  συμπερασματικά αναδεικνύεται η σπουδαιότητα που δίνουν οι πολίτες και οι φορείς στην Τουριστική Ανάπτυξη του τόπου. Στη συνέχεια, και μετά από απόφαση του Ε.Σ.Μ. βραβεύτηκε η Υπουργός Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά για το έργο και τις επιτυχίες στον τομέα του Τουρισμού στην πατρίδα μας, η οποία δεν παρευρέθηκε λόγω απουσίας της από τη χώρα.

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου έκλεισε ο κύκλος του τριημέρου με την Ετήσια Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων. Ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Σ.Μ. κ. Άγγελος Μακρυγιάννης έκανε το Διοικητικό Απολογισμό 2017 του Συλλόγου και ο  Αντιπρόεδρος του Ε.Σ.Μ. κ. Νικόλαος Χαλόφτης έκανε τον Οικονομικό Απολογισμό 2017 του Συλλόγου. Στη συνέχεια, έγινε μια εξαιρετική εισήγηση από δύο συμβούλους εκπαίδευσης του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ΑΝΟΔΟΣ για τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την προστασία προσωπικών δεδομένων- GDPR όπου συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων. Τέλος, τα μέλη του Ε.Σ.Μ. που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση συζήτησαν με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και αντάλλαξαν απόψεις που αφορούν την εμπορική δραστηριότητα στην πόλη μας.

Ο ΕΣΜ εκφράζει την ελπίδα ότι αυτή η συνάντηση θα καταστεί θεσμός για τα Μέγαρα