Με οικοδεσπότη τον Εμπορικό Σύλλογο Μεγάρων και παρουσία εκπροσώπων του πρωτογενούς τομέα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019.
Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση για συμμετοχή φορέων, ομάδων ή ατόμων από την περιοχή στην πρωτοβουλία η οποία αποβλέπει στην τοπική ανάπτυξη της υπαίθρου της Αττικής.
Συντονιστικό ρόλο αναφορικά με την ενημέρωση των διαφόρων περιοχών του Νομού Αττικής όπου υπάρχουν δράσεις του πρωτογενούς τομέα είχε η Ομάδα Τοπικής Δράσης – ΑΡΡΑΤΙΚΑ η οποία λειτουργεί ως πλατφόρμα συνάντησης, συζήτησης, ενημέρωσης, ανταλλαγής εμπειριών, συναντίληψης, αύξησης του Κοινωνικού Κεφαλαίου, σύνθεσης προτάσεων, διαμόρφωσης προτάσεων για ένα master plan διαχείρισης και προώθησης του κοινού σχεδίου τοπικής-κοινοτικής ανάπτυξης.

Όπως και στις συναντήσεις οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί σε Μενίδι, Καπανδρίτι, Κερατέα και Παλλήνη ανταλλάγησαν απόψεις και ορίστηκε η τελική συνάντηση για τις 7 Δεκεμβρίου.

Στη διάρκεια του 2020 θα έχουν συλλεγεί οι επιθυμίες και τα σχέδια των συμμετεχόντων και θα αναληφθούν πρωτοβουλίες για την ένταξη της υπαίθρους της Αττικής σε πιθανά Σχέδια Τοπικής Ανάπτυξης για την περίοδο 2021 – 2027.