Έκλεισε οριστικά  ένα ακόμα διαλυτήριο πλοίων το οποίο ήταν εγκατεστημένο στην παραλία της γειτονικής Ελευσίνας όπως μας πληροφορούν οι πρωτοβουλίες πολιτών ECOELEUSIS και Επιτροπή Κατοίκων Παραλίας.
Πρόκειται για το διαλυτήριο Σάββα το οποίο μετεγκαταστάθηκε στη θέση Βλύχα από την περιοχή Ικόνιο του Πειραιά.
Το οριστικό κλείσιμο του εν λόγω διαλυτηρίου πλοίων έρχεται σε συνέχεια του κλεισίματος του διαλυτηρίου Μπακόπουλου τον Νοέμβριο του 2014.dialythrio_sabba_550

Στην γειτονική πόλη της Ελευσίνας, η οποία είναι το παράδειγμα της άναρχης βιομηχανικής ανάπτυξης του μεσοπολέμου και της μετεμφυλιακής περιόδου, υπάρχουν ομάδες κατοίκων οι οποίες έχουν αναπτύξει ισχυρές δράσεις σχετικά με την αποκατάσταση του  περιβάλλοντος και την απόδοσή του στους κατοίκους,

Το έργο των οργανωμένων κατοίκων της Ελευσίνας είναι δύσκολο και συχνά ακατόρθωτο. Έχουν να αντιμετωπίσουν εδραιωμένες οικονομικές μονάδες των οποίων η εγκατάσταση έχει εξασφαλισθεί με νόμους του κράτους. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων πρέπει να αντιπαλέψουν το δύσκαμπτο ελληνικό δημόσιο αλλά και ενίοτε την απροθυμία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Είναι αλήθεια ότι το περιβάλλον της σημερινής Κάτω Ελευσίνα δεν μοιάζει καθόλου με εκείνο της πόλης μερικές δεκαετίες πριν.

Κλικ εδώ για να διαβάσετε την ανακοίνωση των κατοίκων