Στις φετινές δημοτικές εκλογές υπάρχει έντονη παρουσία νέων σε ηλικία υποψηφίων οι οποίοι προέρχονται απ’ όλες τις επαγγελματικές τάξεις.
Αυτό είναι ένα παρήγορο γεγονός το οποίο δείχνει ότι υπάρχουν ευαισθητοποιημένοι νέοι που θέλουν  να προσφέρουν στα κοινά.
Ακολουθεί άρθο γνώμης της Ασπασίας Δαλάκα, ιατρού, η οποία είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο συνδυασμό Τώρα του Γιώργου Μπερδελή.
με τα γραφόμενά της θέλει να μας παροτρύνει:

«Ελάτε ν’ αλλάξουμε το δήμο μας τώρα»

«Έχουμε την τύχη να ζούμε σε έναν ιστορικό τόπο μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Για να πάει όμως μπροστά και να αναδειχθεί  χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας και συντονισμένες προσπάθειες από όλους μας. Χρειάζεται συνδυασμός εμπειρίας, νεοτερικότητας, καινοτομίας, τεχνογνωσίας. Σημαντικό ρόλο σ΄ αυτήν την προσπάθεια οφείλει και πρέπει να έχει η νέα γενιά. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι οι νέοι αποτελούν -και πρέπει να αποτελούν- εξ’ ‘ορισμού τους φορείς της ανανέωσης, της προόδου, της αλλαγής. Μαζί με τον ενθουσιασμό τους μεταφέρουν φρέσκιες ιδέες και αντιλήψεις, καινοτομία  που σε συνδυασμό με τη γνώση της σύγχρονης τεχνολογίας εκσυγχρονίζουν τη σχέση δημότη-δήμου. Με την καθοδήγηση των εμπειρότερων στελεχών μπορούν να αναδείξουν αυτά τους τα πλεονεκτήματα  προς όφελος των πόλεων και των περιοχών του δήμου μας, έτσι ώστε να επιτευχθεί ισόρροπη ανάπτυξη. Ο δήμος πρέπει να είναι αποδοτικός για τον πολίτη, να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες και να σχεδιάζει για το μέλλον. Να προσφέρει στήριξη της επιχειρηματικότητας και εξοικονόμηση πόρων με βάση την υφιστάμενη κατάσταση στην χώρα μας. Τα στελέχη του συνδυασμού ΤΩΡΑ  εμπιστευτήκαμε και εμπνευστήκαμε από τον επικεφαλής μας κ. Γιώργο Μπερδελή, ο οποίος με την εμπειρία του, την πολυετή  σοβαρή, δημοκρατική και συνεπή πορεία του στο στίβο της αυτοδιοίκησης, συγκέντρωσε πλάι του άξια και ικανά στελέχη από όλες τις παραγωγικές τάξεις, από τον χώρο της επιστήμης, του πολιτισμού του εμπορίου.

Με το βλέμμα στο μέλλον, ευελπιστούμε να μεταβάλλουμε την πρόκληση των συσσωρευμένων προβλημάτων, σε πυρήνα δημιουργίας για ένα καλύτερο αύριο.

Το πρόγραμμά μας είναι ρεαλιστικό και συγχρόνως εμπεριέχει πρωτοπόρες ιδέες.

Εκτός από την διαχείριση της καθημερινότητας φέρνει μια νέα πνοή, θέτει στρατηγικούς στόχους , παίρνει αποφάσεις που θα μας ξεκολλήσουν από το τέλμα και θα κάνουν την διαφορά.

Στρατηγικός μας στόχος είναι η ανάπτυξη των πόλεων και των περιοχών του δήμου μας. Για να ανακάμψει η μικροοικονομία των Μεγάρων και της Ν. Περάμου θα πρέπει να τονίσουμε τα συγκριτικά μας  πλεονεκτήματα που θα μας κάνουν γνωστούς ως προορισμό και πόλο έλξης επισκεπτών με επακόλουθο  έσοδα στις επιχειρήσεις και νέες θέσεις απασχόλησης.

Στρατηγικός μας στόχος είναι η αίσθηση ασφάλειας στον δημότη μας καθώς είναι κορυφαίο ατομικό δικαίωμα. Βάζουμε το πλαίσιο για πιο ασφαλείς πόλεις που με τη σειρά τους θα ενισχύσουν την οικονομική και κοινωνική τους ανάπτυξη. Με έξυπνο φωτισμό LED, ανάπτυξη δομών αστυνόμευσης και βεβαίως η Καθαρή Πόλη ως στρατηγικός στόχος, είναι ικανή για την μείωση των συνθηκών που επιτρέπουν την εκδήλωση της παραβατικότητας.

Στρατηγικός μας στόχος η Πράσινη πόλη. Καθολική ανάπτυξη ανακύκλωσης με επίκεντρο την ανακύκλωση στην πηγή, μέσω της οικιακής κομποστοποίησης. Σεβασμός και προστασία του περιβάλλοντος για μελλοντικούς κινδύνους με εκπόνηση στρατηγικής μελέτης  και με Μόνιμη Διεύθυνση Προστασίας Περιβάλλοντος. Θωράκιση από φυσικές καταστροφές μέσω της δημιουργίας ολοκληρωμένου μηχανισμού σε συνεργασία με πανεπιστήμια.

Στρατηγικός μας στόχος η Έξυπνη πόλη. Η τεχνολογία στην υπηρεσία του δημότη για μείωση της γραφειοκρατίας και σύγχρονη ψηφιακή διακυβέρνηση.

Στρατηγικός μας στόχος ο Πολιτισμός. Αναδεικνύουμε την ιστορία μας, στηρίζουμε τον πολιτισμό μας με καινοτόμα προγράμματα και ψηφιακά μέσα.

Όλοι αυτοί οι κεντρικοί άξονες είναι ρεαλιστικοί και θα υλοποιηθούν με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του δημοτικού προϋπολογισμού και χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Ολόκληρο το πρόγραμμά μας βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας http://www.tora-megara.gr

Ελάτε όλοι μαζί να κινητοποιηθούμε να χαράξουμε νέο δρόμο και να αλλάξουμε την πορεία του δήμου μας προς την σύγχρονη εποχή. Εμπιστευθείτε μας».