Στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» πρόκειται να εκτεθούν πενήντα περίπου έργα Ελλήνων και Κυπρίων καλλιτεχνών της τεχνοτροπίας ναΐφ από την συλλογή των Χρήστου και Πόλλυς Κολλιαλή,  από τις 28 Μαΐου έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2017.
Τα έργα της έκθεσης εστιάζουν θεματικά στην Ελληνική ιστορία και παράδοση, στην μυθολογία, στα ήθη και έθιμα της Ελλάδας, απεικονίζοντας στιγμιότυπα από τη ζωή στην ύπαιθρο και στη πόλη.
Επίκεντρο της έκθεσης θα αποτελέσουν έργα με σκηνές από τη καθημερινή ζωή της Αθήνας του 19ου και 20ου αιώνα με φόντο τις γειτονιές της γύρω από τον βράχο της Ακρόπολης.
Μεταξύ των έργων τα οποία θα εκτεθούν συμπεριλαμβάνονται και δύο πίνακες της Έρσης Χατζημιχάλη (κόρη της Αγγελικής Χατζημιχάλη).

Στόχος της έκθεσης «Η Ναΐφ Τέχνη στην Ελλάδα» είναι η προσέγγιση της καλλιτεχνικής έκφρασης των ναΐφ ζωγράφων, η οποία πηγάζει από την αυθόρμητη διάθεση αποτύπωσης θεμάτων, τα οποία, αντικατοπτρίζουν τον συλλογικό τρόπο έκφρασης και αντίληψης της ζωής τόσο σε καθημερινό πρακτικό επίπεδο όσο και σε  πνευματικό. Όλα τα έργα της συλλογής διαθέτουν έναν κοινό στοιχείο. Αφορούν ομάδες ανθρώπων, που συμβιώνουν αρμονικά, είτε στην ύπαιθρο της ελληνικής γης είτε στο αστικό της περιβάλλον.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 28 Μαΐου και ώρα 19.00 (Αγγ. Χατζημιχάλη 6, Πλάκα).
Την εκδήλωση των εγκαινίων της έκθεσης «Η Ναΐφ Τέχνη στην Ελλάδα» θα συνοδεύσει ζωντανή μουσική με τραγούδια της Παλιάς Αθήνας από τους μουσικούς, Αντιγόνη Πενέζη (φωνή και κιθάρα), Νίκο Σουλιώτη (φωνή και κρουστά), Κώστα Μπιλίση (φωνή και πιάνο).

Την έκθεση επιμελείται η Σταυρούλα Πισιμίση, λαογράφος του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη».

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 09.00-19.00, Σάββατο & Κυριακή 09.00-14.00

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη

***Πραγματοποιούνται επίσης, δωρεάν ξεναγήσεις, στους εκθεσιακούς χώρου του μουσείου σε ομάδες ατόμων κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση του μουσείου.