Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τους Λιμενεργάτες, 7 Ιουλίου, ο Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας πραγματοποίησε έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Ο Λιμενεργάτης στην Ελευσίνα”, την Τετάρτη 7 Ιουλίου, στο λιμάνι της Ελευσίνας.
Ο ΟΛΕ προέβη στη συμβολική αυτή κίνηση εξωστρέφειας, άνοιγμα προς την τοπική κοινωνία,  αποδίδοντας τιμή στους εργάτες οι οποίοι έδωσαν ζωή και οικονομική κίνηση στο Λιμάνι το οποίο στο παρελθόν συνέβαλε σημαντικά στην οικονομική άνθιση της Ελευσίνας.

Η έκθεση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Φορτοεκφορτωτών Ελευσίνας.

Στην έκθεση παρουσιάστικαν φωτογραφίες οι οποίες εμφάνιζαν τις συνθήκες εργασίας οι οποίες επικρατούσαν στο λιμάνι κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα, τα χρησιμοποιούμενα μέσα και πρόσωπα τα οποία εργάστηκαν σε εκείνες τις σκληρές συνθήκες εργασίας.

Στις προθέσεις της Διοίκησης του Οργανισμού αναφέρθηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος Απόστολος Καμαρινάκης και ο Πρόεδρος Γιώργος Κουμπέτσος.
Χαιρετισμούς έκαναν ο συνδιοργανωτής Πρόεδρος του Συνδέσμου Φορτοεκφορτωτών  Χρήστος Κατσιγιάννης και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βαγγέλης Λίγγος.

Η ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου της νότιας Αθήνας με επικεφαλής το Ελληνικό και ο χώρος αποθήκευσης εμπορευματοκιβωτίων στον Ασπρόπυργο, επιφυλάσσουν αναβαθμισμένο ρόλο στο λιμάνι της Ελευσίνας το οποίο κατά τις πρόσφατες δεκαετίες δε μοιάζει καθόλου με το λιμάνι που δραστηριοποιείτο κατά τις δεκαετίες πριν το 1990.

Στην έκθεση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Μπούρας, ο Βουλευτής Βαγγέλης Λιάκος, ο τέως Δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς, ο Πρόεδρος των Συμιακών Ελευσίνας Θεόδωρος Κουνελές.
Επίσης παρευρέθη η Πρόεδρος των Μικρασιτών Ελευσίνας κ. Ευαγγελία Τσολάκη – Αντωνάρα, κόρη φορτοεκφορτωττή του λιμανιού, η οποία προξένησε συγκίνηση με την παρουσίαση ενδυμάτων εργασίας των εργατών εκείνης της εποχής οι οποίοι μετέφεραν χύμα φορτία ή δέματα.