Την άποψή της για έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων, προκειμένου να συζητηθούν θέματα σχετικέ με τους πληγέντες αλλά και για την μελλοντική αντιπλημμυρική προστασία ζητά ο συνδυασμός του τέως Δημάρχου Γιάννη Μαρινάκη, Μέγαρα – Νέα Πέραμος, Νέο Ξεκίνημα

ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΝΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

Ο συνδυασμός μας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τα επακόλουθα των φονικών πλημμυρών στη Νέα Πέραμο και τη Μάνδρα Αττικής.
Οι συμπολίτες στη Νέα Πέραμο που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες περνάνε δύσκολες ώρες και γι΄ αυτό πρέπει όλοι να συνδράμουμε στην ταχύτερη επούλωση των πληγών τους.
Όλες αυτές τις ημέρες που περνάμε πολύ διακριτικά από τα σημεία που βρέθηκαν στο μάτι του κυκλώνα, ζούμε το δράμα αυτών των ανθρώπων και συμπάσχουμε.
Στο σημείο αυτό οφείλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό του δήμου μας, το οποίο αγωνίζεται νυχθημερόν στο πλευρό των πληγέντων.
Όμως εμείς δεν είμαστε διοίκηση σήμερα και δεν μπορούμε να πάρουμε αποφάσεις που θα απαλύνουν τον πόνο των συνανθρώπων μας.
Γι΄ αυτό επιβάλλεται να ορισθεί άμεσα επείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τις φονικές πλημμύρες στη Νέα Πέραμο, τα τραγικά επακόλουθα, τους τρόπους άμεσης αντιμετώπισης και τις προοπτικές αποκατάστασης της φυσικής απορροής των ομβρίων υδάτων με σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα.

Κατά τη διάρκεια της δικής μας θητείας, ολοκληρώθηκε το έργο του ρέματος στο Κουλουριώτικο Μονοπάτι, ενώ με την αρ. 179/26.6.2012 απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την υποβολή στο ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ ώριμης μελέτης κατασκευής του δικτύου ομβρίων υδάτων στην περιοχή Μετόχι – Ακρογιάλι, στην πρόσκληση με Α.Π. 1249/9.4.2012, στο πλαίσιο του κωδικού θεματικής προτεραιότητας (53) – Πρόληψη κινδύνων για την Κατηγορία Πράξης «Κατασκευή δικτύων απορροής ομβρίων υδάτων.

Η μελέτη αυτή βρίσκεται σε κάποιο συρτάρι της Περιφέρειας και ενώ ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Δήμου ότι το έργο αυτό εντάσσεται στον προϋπολογισμό και στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής του 2016, μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει απολύτως τίποτα.
Η διοίκηση του κ. Γρ. Σταμούλη είχε ενημερωθεί από τον τ. Δήμαρχο κ. Ι. Μαρινάκη για την αναγκαιότητα άμεσης προώθησης αυτής της μελέτης από το Σεπτέμβριο του 2014.
Όμως μέχρι σήμερα η Περιφέρεια εντάσσει κάποια έργα για το δήμο Μεγαρέων στον προϋπολογισμό της ή στα υπό έγκριση χρηματοδότησης από το ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ έργα και στη συνέχεια τα απεντάσσει.

Αποτελεί άμεση και κατεπείγουσα ανάγκη η υλοποίηση των παραπάνω μελετών, χωρίς άλλη χρονοτριβή, ούτε από το δήμο, ούτε από την Περιφέρεια.
Αποτελεί άμεση και κατεπείγουσα ανάγκη μια έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τις φονικές πλημμύρες της Νέας Περάμου και τη συμβολή του δήμου στην άμεση ανακούφιση των πληγέντων.
Επιβάλλεται να παρθούν άμεσα αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο, οι οποίες θα θωρακίσουν τις πόλεις και τους οικισμούς του δήμου μας.
Καλά τα πεζοδρόμια και οι πλατείες, αλλά εδώ κινδυνεύουμε όλοι από την οργή της φύσης, της οποίας οι αρχές παραβιάστηκαν βάναυσα από τον ανθρώπινο παράγοντα.
Δεν επιβουλευόμαστε κανένα τούτες τις δύσκολες ώρες. Εξάλλου υπάρχει χρόνος για να συζητηθούν και να αναζητηθούν οι ευθύνες, όπου υπάρχουν.
Σήμερα προέχει να μας γίνει μάθημα ο θρήνος για τον άδικο χαμό 21 συνανθρώπων μας και να κοιτάξουμε να διορθώσουμε τα τεχνικά εγκλήματα που έγιναν στο παρελθόν.
Πρέπει να δείξουμε στους συμπολίτες μας έμπρακτα ότι νοιαζόμαστε γι΄ αυτούς.
Αυτό συμβαίνει μόνο όταν ο αιρετός σχεδιάζει έργα υποδομής για το μέλλον σα να πρόκειται να αντιμετωπίσει κάτι τώρα. Μόνο έτσι προλαμβάνει.
Η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής έχει τη δυνατότητα, αλλά κυρίως την υποχρέωση να υλοποιήσει άμεσα όλα τα αντιπλημμυρικά έργα για την περιοχή μας, εφόσον επιθυμεί να αφήσει το θετικό αποτύπωμα της στον τόπο μας.
Μέχρι σήμερα αν και μπορούσε δεν το έπραξε.

Η διοίκηση του δήμου μας πρέπει να πιέσει πάρα πολύ να δημοπρατηθούν άμεσα τα ολοκληρωμένα έργα που έχουν εκπονηθεί με ώριμες μελέτες από τη δική μας διοίκηση, την προηγούμενη δημοτική περίοδο, για να δηλώσει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τους δημότες μας.
Στην εποχή της βαθειάς οικονομικής κρίσης που τα νοικοκυριά στενάζουν καθημερινά, ήρθε ο όλεθρος της υδάτινης πλημμυρίδας να τα σκορπίσει.
Πρέπει να σταθούμε δίπλα σ΄ αυτούς τους ανθρώπους.

Με τις αποφάσεις μας πρέπει να τους κάνουμε άμεσα να ορθοποδήσουν.
Το αξίζουν!