21Με εξώδικη διαμαρτυρία κατά του Αντώνη Χοροζάνη απαντά η βιομηχανία ρητινών Αναστάσιος Φάνης Α.Ε. στις αναφορές του τελευταίου για τη δυσοσμία η οποία επικρατεί στην περιοχή του εργοστασίου Μεγάρων της επιχείρησης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε από την Λαϊκή Συσπείρωση η βιομηχανία Φάνης θεωρεί τις αναφορές του Αντώνη Χοροζάνη ότι οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης προβαίνουν σε παράνομες πράξεις και δη σε χρηματισμό τρίτων ως ψευδείς, αβάσιμες και προσβλητικές. Επιπροσθέτως θεωρεί ότι οι εν λόγω αναφορές βλάπτουν την εμπιστοσύνη του κοινού προς την εταιρεία.

Η Λαϊκή Συσπείρωση υπενθυμίζει τι ακριβώς είχε αναφέρει ο κ. Χοροζάνης:
«Οι οσμές είναι πάρα πολύ έντονες, δημιουργούν προβλήματα στους κατοίκους, που φοβούνται να διαμαρτυρηθούν. Κι αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα τρομοκρατίας, γιατί ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει απλώσει τα δίχτυα του παντού, με χρηματισμό, το λέω καθαρά, δεν φοβάμαι κανέναν και επειδή είναι δημόσια να το ακούσει κι ο ίδιος ο επιχειρηματίας.»

Τι απαντά η Λαϊκή Συσπείρωση:

  • Η Εταιρεία δεν παραθέτει τη συνέχεια της τοποθέτησης του Α. Χοροζάνη: «..Δεν έχω αντίρρηση (να κάνει ό,τι μπορεί για να δουλέψει) όμως υπάρχει πρόβλημα. Να το δούμε ως Δήμος, Περιφέρεια και πολιτεία να κάνει την ανάλογη έκθεση με βάση τη λειτουργία της, αν δημιουργεί πρόβλημα στην περιοχή. Γιατί είναι στο Δήμο μας, οι κάτοικοι είναι εδώ….»

Παραθέτουμε την τοποθέτηση του Δημάρχου στην ερώτηση του κ. Χοροζάνη: «…εμείς είμαστε γνωμοδοτικό όργανο κι αν η Περιφέρεια ζητήσει τη γνώμη του Δήμου σαφέστατα φέρνουμε το θέμα στο Δημ. Συμβούλιο και εκφράζουμε την άποψή μας. Αν η Περιφέρεια δε μας στείλει το θέμα, τι άποψη να εκφράσουμε; Και δεν μπορούμε να μπούμε στη διαδικασία ο κόσμος όλος, ποιος κόσμος, μόνο εσείς διαμαρτύρεστε, δεν ξέρω τι πρόβλημα υπάρχει…ο Δήμος δεν έχει ελεγκτικούς μηχανισμούς..εμπειρία έχετε ποιες είναι οι αρμόδιες αρχές, μπορείτε να αποταθείτε». Τι καταλαβαίνουμε από αυτό; Ότι κατά τον Δήμαρχο δεν υπάρχει πρόβλημα δυσοσμίας κι ότι ο μόνος που διαμαρτύρεται είναι ο κ. Χοροζάνης!! Δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε: Αυτό θα πει μύτη….

  • Σε ό,τι αφορά τον «χρηματισμό»: Ο κ. Χοροζάνης αναφέρθηκε προφανέστατα στις χορηγίες που δίνει η Εταιρεία στο Δήμο και σε άλλους πολιτιστικούς και αθλητικούς φορείς, που δεν είναι βέβαια παράνομες, αφού όλοι οι «ωφελούμενοι» στέλνουν δημόσια «θερμά ευχαριστήρια». Εξάλλου, αν έχουμε στοιχεία ότι κάποιος  (π.χ. Δήμαρχος ή ελεγκτική υπηρεσία χρηματίστηκε = δωροδοκήθηκε, εξαγοράστηκε, (αυτή η εξίσωση έχει συνήθως άγνωστο) να είστε σίγουροι πως εμείς πρώτοι θα το δημοσιοποιήσουμε. Δεν κατηγορούμε πως έγινε κάτι παράνομο. Αντίθετα, όλα γίνονται ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΑ!
  • Κι εδώ ερχόμαστε στο «άπλωσε τα δίχτυα του». Σε πολλές ανακοινώσεις μας δηλώσαμε και δηλώνουμε την αντίθεσή μας στους χορηγούς και στις χορηγίες. Η ελλιπής κρατική χρηματοδότηση οδηγεί Δήμους, αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς να καταφεύγουν σε χορηγίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και τη μη σωστή λειτουργία τους, αλλά και την εξάρτησή τους από αυτές. Δεν μας ενδιαφέρει αν αυτός είναι ο κ. Φάνης ή κάποιος άλλος. Άλλωστε είναι τόσοι πολλοί…Δεν ξέρουμε αν δήμαρχοι ή άλλες αρχές χρηματίζονται ή αν είναι αυτή η πολιτική και ιδεολογική τους θέση όμως: Δεν μπορεί να εξαρτώνται η Υγεία, η Παιδεία, ο Αθλητισμός και ο Πολιτισμός από χορηγούς, που από τη μια επιχορηγούνται, φοροαπαλλάσσονται και εκμεταλλεύονται ΝΟΜΙΜΑ! τους εργαζόμενους, να εμφανίζονται ως «σωτήρες». Να γιατί ζητάμε για τους τομείς αυτούς 100% κρατική χρηματοδότηση. Αυτή η θέση μας είναι πολιτική και είμαστε η μόνη παράταξη που τη λέμε ξεκάθαρα.

 Αυτό που μας απασχολεί δεν είναι αν θα πάμε στα δικαστήρια σας,  αλλά το αν επιτέλους οι κάτοικοι της περιοχής μπορέσουν με τον αγώνα τους να ζήσουν σε ένα σίγουρο, καθαρό και ασφαλές περιβάλλον. Και σ’ αυτό δεν πρόκειται ποτέ να κάνουμε πίσω!