Έκανε το μπαμ η ΝΕΜ στο εκτός έδρας τελευταίο παιχνίδι των play off για τις θέσεις 4 και 5 της Α’ κατηγορίας μπάσκετ ΕΣΚΑΝΑ νικώντας με 65-75 και κατέκτησε την τέταρτη θέση του ομίλου.
Οι κυανόλευκοι του Γιώργου Μάνταλου κατέβηκαν «διαβασμένοι» και με τελείως διαφορετικό σχήμα, επικράτησαν κατά κράτος του Μίλωνα 75-65, δεκάλεπτα 16-21, 12-17, 21-22, 16-15

Οι Νεοσμυρνιώτες περίμεναν τον Καραποστόλου ως εκτελεστικό αλλά ο Μάνταλος είχε αποφασίσει να τον τοποθετήσει σε επιτελική θέση και να δώσει την ευκαιρία σε άλλους παίκτες να πάρουν τις επιθέσεις επάνω τους.
Έτσι έχουμε το εκπληκτικό αποτέλεσμα, τον Αθανασόπουλο σαι δαιμονιώδη ημέρα να πετυχαίνει 33 πόντους (3 τρίποντα), ο Κοντόπουλος 12, ο Καραποστόλου μόλις 10 και ο Γιατράκος 9 χωρίς όμως να υστερήσουν και οι υπόλοιποι.
Στο τέλος του ματς όλη η εξέδρα του κλειστού στη Νέα Σμύρνη καταχειροκρότησε τους παίκτες της ΝΕΜ και ειδικά τον αρχιτέκτονα της προσπάθειας Γιώργο Μάνταλο.

Ίσως η κατάκτηση της τέταρτης θέσης από τη ΝΕΜ να μην φαντάζει κάτι το ιδιαίτερο στο πλατύ κοινό αλλά το βέβαιο είναι ότι αυτό είναι το υψηλότερο σημείο στο οποίο φθάνει η Νεανική Εστία στο μπάσκετ, στην πενηντάχρονη ιστορία της.

Ρεκόρ λοιπόν στο υψηλό πόστο το οποίο καταλαμβάνει η ομάδα αλλά αυτό το οποίο αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς και συγχαρητηρίων είναι το γεγονός ότι ο Μάνταλος ανέλαβε στα μισά περίπου του πρώτου γύρου μια ομάδα χωρίς προσωπικότητα η οποία έμενε δεν έμενε στην κατηγορία και την έφτασε στο σημείο να διεκδικεί την δεύτερη θέση και την υπό ορισμένες συνθήκες άνοδό της στη Γ’ εθνική.
Αν μάλιστα δεν ήταν το κακό αποτέλεσμα εντός έδρας στην τελευταία αγωνιστική με την Καλλιθέα ίσως τώρα η ΝΕΜ να τερμάτιζε στη δεύτερη θέση του ομίλου.

 

 

Διαιτητές: Τσολάκος , Ορφανός Ε., Αντωνιάδης

ΜΙΛΩΝΑΣ (Μπαστούνης Μήτσιου): Καρακώστας 20, Λάμπρου 2, Μπίκας 5, Βαρυπάτης 13(1), Δεκαβάλας , Παπανικολόπουλος 8(2), Σπέντζος 3(1), Χαϊδάς 9(1), Καραγεώργης , Πέργουλης
ΝΕ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ (Μάνταλος Υφαντής): Τουμπανιάρης , Κοντόπουλος 12 Μαρούγκας 3, Ντινόπουλος 4 , Καραποστόλου 10 , Γιατράκος 9, Καράμπελας 2 Αθανασόπουλος 33(3), Δημάκος 2