Εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης της ΕΣΣΔ πραγματοποίησε η Κομματική Οργάνωση Βάσης  Μεγάρων του ΚΚΕ.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στην Δημοτική Βιβλιοθήκη και περιείχε ομιλία από τον Θανάση Τζήμα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και προβολή βίντεο.

Την εκδήλωση περιγράφουν οι διοργανωτές με την ανακοίνωση η οποία ακολουθεί:

«Την Κυριακή, 22 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε στην Βιβλιοθήκη Μεγάρων εκδήλωση της ΚΟΒ Μεγάρων του ΚΚΕ για τα 100χρονα της Οκτωβριανής Επανάστασης.

Τόσο από την ομιλία, όσο και από το βίντεο-ντοκιμαντέρ που ακολούθησε, οι παρευρισκόμενοι αντιλήφθηκαν την επικαιρότητα αυτού του ιστορικού τολμήματος της εργατικής τάξης. Επανήλθαν στη μνήμη οι κατακτήσεις του σοσιαλισμού στην Παιδεία, Υγεία, Πολιτισμό και Αθλητισμό, η νίκη του ενάντια στο Ναζισμό, η ανωτερότητα του συστήματος που κατάργησε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Αναδείχθηκαν επίσης οι αιτίες που οδήγησαν στη νίκη της αντεπανάστασης και την επανόρθωση του καπιταλισμού.

Η αστική τάξη και οι αριστεροδέξιες πολιτικές της εκφράσεις προσπαθούν να εξαφανίσουν ή να παραχαράξουν την ιστορία της πρώτης εργατικής επανάστασης, που ξεπήδησε από τη φρίκη του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Στην καλύτερη περίπτωση, θέλουν να την ανάγουν σε μουσειακό αντικείμενο που δεν πρόκειται να ξαναεμφανιστεί στην ιστορία.

Η πραγματικότητα όμως είναι αδήριτη. Και η ιστορία δείχνει πως όταν ένα εκμεταλλευτικό σύστημα δεν μπορεί πλέον να ελέγξει τις μάζες, όταν βυθίζει τους λαούς στην φτώχεια, τη δυστυχία και τους πολέμους, έρχεται η ώρα για την αντικατάστασή του από ένα άλλο, ανώτερο κοινωνικό σύστημα. Και το σύστημα αυτό δεν είναι άλλο από τον σοσιαλισμό-κομουνισμό.

Ζήτω η Οκτωβριανή Επανάσταση! Ζήτω η πάλη των λαών για καλύτερες μέρες!»