Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, 8 Μαρτίου, διοργάνωσε ο Πολιτιστικός, Εξωραϊστικός Σύλλογος «Γεράνεια» Κινέτας την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017.
Φίλοι και μέλη του συλλόγου συγκεντρώθηκαν στο ιδιόκτητο Πολιτιστικό Κέντρο και άκουσαν την εκπαιδευτικό Αναστασία Στρατιδάκη και την φιλόλογο Βασιλική Παναγοπούλου να αναφέρονται στον σημαντικό ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία και στην οικογένεια και στους αγώνες οι οποίοι δόθηκαν ώστε η γυναίκα να αποκτήσει δικαίωμα ψήφου και ισχυρή θέση στον χώρο της εργασίας.
Ακολούθησε χορευτικό πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από το χορευτικό τμήμα του συλλόγου του οποίου χοροδιδάσκαλος είναι ο Πέτρος Δολιανίτης.

Χαιρετισμό και αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έκανε ο πρόεδρος του συλλόγου Πολύβιος Τσίρκας ενώ η προλόγισε η Αλεξάνδρα Μπαλτσιώτη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Μεταξύ των παρόντων ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μεγάρων, Αντώνης Χοροζάνης.

Ο Σύλλογος Γεράνεια είναι ένας ξεχωριστός σύλλογος αφού διοικείται από έναν πολύ δραστήριο πρόεδρο και αντίστοιχα το διοικητικό συμβούλιο.
Διοργανώνει συχνά εκδηλώσεις, εκδρομές και συνεστιάσεις με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών του αλλά και τη συζήτηση των προβλημάτων τα οποία απασχολούν την περιοχή και εκδίδει τριμηνιαία εφημερίδα.
Επίσης πρόσφατα ίδρυσε τμήμα κοινωνικής αλληλεγγύης μα σκοπό την συλλογή βοήθειας και παροχή σε κατοίκους της Κινέτας οι οποίοι βρίσκονται σε ανάγκη.
Συχνά το εντευκτήριο γεμίζει με κόσμο και τα μέλη έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα και να ανταλλάξουν απόψεις.

Στο πρόγραμμα του διοικητικού συμβουλίου είναι τώρα να διοργανώνονται διασυλλογικές δράσεις ώστε να υπάρχει περισσότερη επαφή και επικοινωνία μεταξύ των κατοίκων της Κινέτας.