Ειδική τελετή βράβευσης τεσσάρων επιχειρηματιών με έδρα το Θριάσιο Πεδίο πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα στις 26 Φεβρουαρίου.

Η εκδήλωση αφορούσε κυρίως την τεχνική εκπαίδευση και τη συμβολή του Ιδρύματος Ευγενίδη παραδοσιακά στη σχετική συγγραφή βιβλίων.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου αναφέρθηκε με ιδιαίτερα θετικά και επαινετικά λόγια στα βιβλία του ιδρύματος τα οποία μετέδωσαν τεχνικές γνώσεις σε εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο εργάσθηκε στην κατασκευαστική, μεταποιητική βιομηχανία και στη ναυτιλία για δεκαετίες.
Προς τούτο μια από τις τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκε στον πρόεδρο του Ιδρύματος Ευγενιδου κ. Λεωνίδα Δημητριάδη Ευγενίδη με την ευχή να συνεχίσει να προσφέρει στην τεχνολογική εκπαίδευση και στην ανάδειξη νέων μελών τεχνικού προσωπικού της ντόπιας αγοράς.

Επίσης τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στην εταιρεία Αδελφοί Παπαδάκη Α.Ε., λεωφορεία, οχήματα μεταφοράς προσωπικού, στον κ. Νικόλαο Κριεκούκη, ιδρυτή της ομώνυμης εταιρείας παραγωγής μπετόν και τον κ. Μελέτιο Τζαφέρη, επαγγελματική εκπαίδευση-πιστοποίηση.

Ένθερμος υποστηρικτής της βιβλιοθήκης Ευγενίδη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αδριανός Μιχάλαρος, αναφέρθηκε στην προσωπική του σχέση με τα εν λόγω βιβλία λόγω σπουδών ευχήθηκε στον κ. Ευγενίδη και στο Ίδρυμα να συνεχίσει να προσφέρει προς αυτήν την κατεύθυνση.
Επίσης ο κ. Μιχάλαρος επανέλαβε τις θέσεις του για την ανάγκη της σύνδεσης της εκπαίδευσης με την παραγωγή και τη σημαντική στρατηγική θέση στην οποία βρίσκεται η Δυτική Αττική ως παραδοσιακός πόλος της εγχώριας βιομηχανίας και αναπτυσσόμενος πόλος του διαμετακομιστικού εμπορίου.

Συγκινημένος ο κ. Λεωνίδας Ευγενίδης ευχαρίστησε για την τιμητική διάκριση και δεσμεύθηκε να προχωρήσει σε συνεργασίες με τον ΣΕΠΔΑ για την εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των νέων.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρόεδρος του Οργαμισμού Λιμένος Ελευσίνος κ. Απόστολος Καμαρινάκης ο οποίος προανήγγειλε τη διοργάνωση αναπτυξιακής ημερίδας τον Μάιο με θέμα τις συνδυασμένες εμπορευματικές μεταφορές, σε συνεργασία με το τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Επιχειρηματικό Σύνδεσμό Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ ) και τον Σύνδεσμό Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής (Σ.ΕΠ.Δ.Α).

Με αφορμή την τιμητική εκδήλωση ο Σύνδεσμος έκοψε τη βασιλόπιτα υπό τις ευλογίες του πατρός Γερμανού Σταμπέλου.

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Μπούρας και ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής Γιώργος Κώτσηρας