Ο φίλαθλος κόσμος και ιδιαίτερα αυτός του ποδοσφαίρου αποχαιρετά τη “φωνάρα” των γηπέδων, το γνωστό Εθνικάρα, Γιάννη Μαντζουράνη αγνό φίλαθλο και οπαδό του Εθνικού Πειραιά.

Σε ηλικία 87 ετών, ο υμνητής του Εθνικού άφησε την τελευταία του πνοή. Τον αποχαιρετά όλη η φίλαθλη Ελλάδα αφού αποτελούσε ένα παράδειγμα φιλάθλου ο οποίος αγαπούσε την ομάδα του και στις νίκες και στις ήττες. Στα εύκολα και τα δύσκολα. Στα ψηλά και στα χαμηλά.

Με τη χαρακτηριστική βρονερή φωνή του σκέπαζε τις εξέδρες με την κραυγή “Εθνικάρα”, κερδίζοντας έτσι την εκτίμηση και το θαυμασμό φίλων και αντιπάλων.
Παλαιότερα οι οπαδοί του Βύζαντα αλλά και πρόσφατα, οι φίλοι της ΝΕΜ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το Γιάννη Μαντζουράνη στα παιχνίδια, πρωταθλήματος και κυπέλλου, που είχαν ως τώρα μεταξύ τους, αφότου οι Μεγαρείς ανέβηκαν στη Β’ εθνική.

Παρά το προχωρημένο της ηλικίας του η φωνή του ξεχώριζε μέσα στο πολύβουο κλειστό Παναγιώτης Σαλπέας και κάθε φορά που φώναζε εισέπραττε το χειροκρότημα φίλων και αντιπάλων.

Για το θάνατό του εξέφρασαν συλλυπτήρια πολλές ομάδες του Πειραιά και της Αθήνας, προσωπικότητες του αθλητισμού, συμπεριλαμβανομένου και του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Εθνικάρας, έμεινε ως ένα σύμβολο και παράδειγμα συναδέλφωσης στην αθλητική ιστορία της Ελλάδας.