Μπροστά από πλήθος κόσμου ο τέως δήμαρχος Μεγαρέων Γιάννης Μαρινάκης, επικεφαλής του συνδυασμού Μέγαρα Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα ανέλυσε ανέλυσε μίλησε με θέρμη και ενθουσιασμό τόσο για τα πεπραγμένα του την προηγούμενη τετραετία όσο και για το πρόγραμμά του το οποίο αποτελεί συνέχεια της πρώτης του περιόδου.

“Η νέα περίοδος”, τόνισε, “θα αποτελέσει συνέχιση του έργου μας η πορεία του οποίου κόπηκε βίαια”

Ο κ. Μαρινάκης ξεκίνησε την ομιλία του απαριθμώντας τα έργα τα οποία πραγματοίησε ή προετοίμασε η διοίκησή του και εξέφρασε την υπερηφάνειά του για πόσα πολλά κατάφερε να πραγματοποιήσει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα το οποίο ήταν θεωρητικά τρεισίμισυ χρόνια αλλά στην πραγματικότητα ήταν μόνο δυόμιση.

Δύο από τα έργα τα οποία ανέφερε ήταν η ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού σχεδίου και η τελεσίδικη άδεια κατεδάφισης 192 παραπηγμάτων στο Βλυχό.
Για το μεν κατηγόρησε τον κ. Σταμούλη ότι σταμάτησε την εξέλιξή του και έγινε η πίσω πόρτα να απειλούνται τα Μέγαρα με ορυχεία βωξίτη, με αύξηση της έκτασης των ιχθυοτροφείων, ο μεγαλύτερος ΧΥΤΥ της Αττικής και το καλώδιο υπερυψηλής τάσης. Ενώ ταυτόχρονα στέρησε την πόλη από δυνατότητα ανοικοδόμηση πλέων των 26 χιλιάδων στρεμάτων γης.

Για το δε περιέγραψε τους καλυβίτες περιπλανώμενους νομάδες που εγκαταστάθηκαν στα Μέγαρα ως πηγή εγκληματικότητας.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμά του μέσω του οποίου, αν εκλεγεί, θα δώσει έμφαση στην ασφάλεια και στην καθημερινότητα και στο περιβάλλον.
Μεταξύ άλλων ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δημιουργήσει περιφερειακά κέντρα πρώτης διαχείρισης απορριμμάτων, μεταξύ αυτών γραφείο ολοκληρωμένης διαχείρισης στην Κινέτα, τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους με το οποίο σήμερα επιβαρύνεται ο δήμος.

Για τους νέους αγρότες δήλωσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες τις οποίες είχε φθάσει σε ικανοποιητικό σημείο για την εγκαθίδρυση στα Μέγαρα Γεωργικής Σχολής.
Για τους νέους επιχειρηματίες σχεδιάζει ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας και σταρτάπ επιχειρήσεων.

Δύο είναι τα σλόγκαν τα οποία λανσάρισε ο κ. Μαρινάκης
“Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ”
“ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ”

Η συγκέντρωση έκλεισε με την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού για το δημοτικό συμβούλιο, για την Κοινότητα Μεγάρων και για την Κοινότητα Νέας Περάμου