Σε ηλικία 40 ετών έχασε τη μάχη για τη ζωή ο γνωστός Μεγαρίτης μουσικός – βιολιστής Γιάννης Στρατήγης μετά από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Ο Γιάννης γεννήθηκε στα Μέγαρα και σπούδασε κλασικό βιολί στο Εθνικό Ωδείο ενώ στα μυστικά της ελληνικής μουσικής τον οδήγησε ο διάσημος βιολιστής Λευτέρης Ζέρβας.
Η μουσική του καριέρα ξεκίνησε στα 17 του στα Μέγαρα όπου έπαιζε σε γνωστό μιούζικ χολ ενώ συμμετείχε στις ορχήστρες παραδοσιακής μουσικής οι οποίες συνόδευαν τις λαογραφικές εκδηλώσεις των Μεγάρων.
Στα Μέγαρα ίδρυσε το συγκρότημα φορ φρέντς (4 Friends) οι οποίοι πρωτόπαιξαν στο Μικρό Καφέ και στην συνέχεια σε μουσικά ιβέντ στον πεζόδρομο της Π. Γεωργακή και άλλα μουσικά στέκια.

Στον κόσμο των μεγάλων κέντρων διασκέδασης και συναυλιών, σε ηλικία 20 ετών όταν έπαιζε σε ένα μαγαζί στο Κολωνάκι, τον έβαλε ο συνθέτης Τάκης Μπουγάς. Η γνωριμία τους τον οδηγεί να εργαστεί για 7 περιόδους στο Ρομέο.

Από το 2005 είναι το πρώτο βιολί του Μαζωνάκη με τον οποίο εμφανίζεται σε μεγάλες πίστες, ταξιδεύει στο εξωτερικό και παίζει σε μεγάλες συναυλίες και τουρ και σε τηλεοπτικά πλατό.
Εκτός του Μαζωνάκη συνεργάστηκε με τους Βανδή, Γονίδη, Κοκκίνου, Τσαλίκη, Μακρόπουλο, Γιαννιά και δισκογραφικά με τον Πλούταρχο.

Ο θάνατος του Γιάννη Στρατήγη στερεί τους φίλους της ελληνικής μουσικής από ένα μεγάλο ταλέντο και την κοινωνία των Μεγάρων από ένα προβεβλημένο και αξιαγάπητο μέλος της.

Εκατοντάδες φίλοι και γνωστοί από τα Μέγαρα αλλά και από άλλες περιοχές, παρευρέθηκαν σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη του 2017 την εξόδιο ακολουθία η οποία τελέσθηκε στον καθεδρικό ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου και ακολούθησαν τη σωρό έως την τελευταία του κατοικία.

Έξω από το κτίριο του Μουσικού Ομίλου Μεγάρων, όπου εδρεύει το Βυζάντειο Ωδείο, τμήμα της Δημοτικής Μπάντας απέδωσε πένθιμο εμβατήριο όταν η σωρός και η συνοδεύοντες συγγενείς και φίλοι πέρασαν με κατεύθυνση το δημοτικό κοιμητήριο.