Επιστολή αγάπης και εκτίμησης προς την προπονήτρια βόλεϊ του συλλόγου ΑΣ Κόροιβος Μεγάρων Κασσιανή (Κάσση) Ξενάκη λάβαμε από γονείς των αθλητριών της.

«Η Κασσιανή Ξενάκη – η δική μας Κάσση – είναι καθηγήτρια φυσικής αγωγής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, με ειδίκευση στο βόλεϊ. Τόσο ως αθλήτρια όσο και ως προπονήτρια Α΄ Εθνικής, έχει αποσπάσει πολλαπλές πανελλήνιες νίκες και διακρίσεις στον χώρο του βόλεϊ τις τελευταίες δεκαετίες, διαγράφοντας μια αξιόλογη πορεία.  Στο ενεργητικό της υπάρχουν πολλές συνεργασίες με εξέχουσες αθλήτριες εντός κι εκτός ελληνικών συνόρων, ενώ αξιοσημείωτη παραμένει η συνδρομή της στην ανάδειξη ταλέντων που πρωταγωνίστησαν στα σαλόνια των Εθνικών ομάδων και σε τοπικά πρωταθλήματα.

3 χρόνια τώρα συνεπής στο ραντεβού της, επισκέπτεται την πόλη μας και προπονεί το αγωνιστικό, καθώς και όλα τα τμήματα υποδομής (παιδιών και γυναικών) του Μορφωτικού Αθλητικού Ομίλου ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΜΕΓΑΡΩΝ.

Η Κάσση έχει καταφέρει να μπει στις καρδιές μας, γιατί πέρα από τις γνώσεις της και την ιδιαίτερη αθλητική αντίληψη που διαθέτει, αποτελεί έναν ακέραιο άνθρωπο με ήθος και παιδεία, που ξέρει να αφουγκράζεται τις ιδιαιτερότητες κάθε χαρακτήρα και με υπομονή, αγάπη κι ευθύνη κάνει αυτό που έχει μάθει πάρα πολύ καλά… εκπαιδεύει τους μαθητές της με αμεροληψία και σέβας και τους διδάσκει ότι ο ανώτερος σκοπός του παιχνιδιού δεν είναι η νίκη, αλλά από ποιους δρόμους, με ποια προπόνηση, με τι πειθαρχία, με τι ψυχή, ακολουθώντας αυστηρά τους νόμους, μάχεσαι για αυτήν!

«Δεν πρέπει να ντρέπεσαι πως νικήθηκες, πρέπει να ντρέπεσαι μονάχα όταν έπαιξες κακά και γι΄αυτό νικήθηκες ή – κι αυτό είναι το χειρότερο- πρέπει να ντρέπεσαι όταν νίκησες πάιζοντας κακά ή άτιμα!» (Ν. Καζαντζάκης).

Παρότι δεν έχει καθόλου ανάγκη από εγκώμια, φιλοφρονήσεις κι επαίνους, ως γονείς ύστερα από την επαφή μας μαζί της αυτά τα τελευταία χρόνια, αισθανόμαστε την ανάγκη να της χαρίσουμε ένα δημόσιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης προς το πρόσωπό της για την αγόγγυστη συμβολή της, παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες, στην άνοδο του αθλήματος του βόλεϊ στην πόλη μας».

Με πολλή εκτίμηση κι αγάπη,
εκ μέρους των παιδιών και των γονέων
της ακαδημίας και των αγωνιστικών
τμημάτων του συλλόγου βόλεϊ
«ΚΟΡΟΙΒΟΣ» Μεγάρων.