Έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό και πέθανε σήμερα, 14 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Αδριανός Μιχάλαρος μετά από νοσηλεία 49 ημερών.

Η μεγάλη οικογένεια των βιοτεχνών του Πειραιά και της Δυτικής Αττικής θρηνεί γιατί έχασε ένα ικανό και δημοφιλές στέλεχός της το οποίο τα τελευταία οκτώ χρόνια είχε αφιερωθεί στις υποθέσεις του Επιμελητηρίου από τη θέση του Προέδρου και το είχε αναδείξει σε ισχυρό επιχειρηματικό όργανο υποστήριξης των Μελών του.

Με τους βιοτέχνες θρηνεί και η κοινωνία των Μεγάρων για την απώλεια ενός ικανού, δημιουργικού και χαρισματικού τέκνου της.

Σε ηλικία 56 ετών αφήνει παρακαταθήκη την επιτυχημένη οικογενειακή επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται στον έλεγχο οχημάτων, ΚΤΕΟ, και σε πυροσβεστικό υλικό.
Στον πολιτικό τομέα υπηρέτησε σε επίπεδο Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης έχοντας διατελέσει Αναπληρωτής Νομάρχης Δυτικής Αττιικής ενώ ο τομέας στον οποίο ξεχώρισε κατά τη θητεία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν η Πολιτική Προστασία με διαρκή παρουσία σε αντιμετώπιση και αποκατάσταση φυσικών καταστροφών.

Υπό την προεδρία του, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά αναδείχθηκε σε κεντρικό καθοδηγητικό και διεκδικητικό παράγοντα για λογαριασμό των Μελών του και απετέλεσε παράδειγμα χρηστής και δημιουργικής διοίκησης.

Ως απόφοιτος σχολής μηχανικών αεροσκαφών έτρεφε μεγάλη εκτίμηση στο Ίδρυμα Ευγενίδη για τη συμβολή του στην Τεχνική Εκπαίδευση μέσω της συγγαφής βιβλίων σχετικών με αυτή.

Ήταν οραματιστής και  σε κάθε ευκαιρία υποστήριζε την άποψη ότι στη χώρα μας υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένου τεχνικού προσωπικού. Ταυτοχρόνως ήταν ένθερμος υποστηρικτής της ιδέας ότι η ευημερία και η πρόοδος της Ελλάδας περνούν από τον Δευτερογενή Τομέα της Μεταποίησης.
Από τα τελευταία του δημιουργήματα ήταν η ίδρυση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής του οποίου ήταν πρόεδρος.

Δυστυχώς η μοίρα δεν τον άφησε να προχωρήσει σε υλοποίηση τα οράματά του. Υπήρξε και αυτός ένα από τα τραγικά θύματα της πανδημίας του covid-19.

Η απώλειά του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό και γεμίζει με θλίψη όλους όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίζουν προσωπικά.

Ο Αδριανός φεύγοντας,. αφήνει πίσω την αγαπημένη του σύζυγο Ευαγγελία, το γιο του Γιάννη και την κόρη του Μαρία, στους οποίους ευχόμαστε υπομονή και δύναμη να αντέξουν την απώλεια του Ανθρώπου τους.
Θερμά συλλυπητήρια.