Την επικρατούσα κατάσταση σχετικά με τη μεταφορά μαθητών προς και από τα σχολεία ανακοίνωσε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος.
Συνοπτικά διακινούνται 4 χιλιάδες μαθητές και διανύονται ημερησίως 3904 χιλιόμερτρα.
Για τις εν λόγω μεταφορές η ΠΕΔΑ έχει προϋπολογίσει να δαπανήσει περισσότερα από 1,9 εκατομμύρια ευρώ.
Μεταξύ των μεταφερομένων μαθητών περιλαμβάνονται 273 με ειδικές ανάγκες.

Με την έναρξη των μαθημάτων του σχολικού έτους 2021-2022, θα ξεκινήσουν να εκτελούνται 135 δρομολόγια Δημόσιας Σύμβασης Υπηρεσιών, δηλαδή μισθωμένα από την Περιφέρεια Αττικής οχήματα και συγκεκριμένα ταξί καθώς και μικρά και μεγάλα λεωφορεία.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει αναλάβει και τις μετακινήσεις των μαθητών και μαθητριών των Ειδικών Σχολείων της Δυτικής Αττικής καθώς και την εξυπηρέτηση 14 ατόμων με την υπογραφή σύμβασης για την καθημερινή εκτέλεση 2 δρομολογίων Δημόσιας Σύμβασης Υπηρεσιών από τις οικίες τους προς και από τις εγκαταστάσεις του πιστοποιημένου φορέας παροχής υπηρεσιών Δευτεροβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας «ΕΥΡΥΝΟΜΗ» με έδρα την Ελευσίνα.

Επιπλέον, με ειδικά μαθητικά δελτία για μετακινήσεις με λεωφορεία της Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε., της ΚΤΕΛ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε. και της ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ Α.Ε. με δαπάνες της Περιφέρειας Αττικής μετακινούνται 300 μαθητές.

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος ανέφερε: «Υλοποιούμε στο έπακρο, με συνείδηση του κοινωνικού μας ρόλου, ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας. Είναι πολύ ζωτικής σημασίας για την καθημερινότητα και την εκπαίδευση των παιδιών της περιοχής μας, να γίνεται συστηματικά, καθημερινά με ασφάλεια η μεταφορά στο σχολείο. Είμαστε παρόντες στις ανάγκες, στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας».