Σε απογραφή των τσιγγάνων, κατοίκων του συνοικισμού Βλυχός, προβαίνει ο Δήμος Μεγαρέων μετά από απόφαση του Δημάρχου Γρηγόρη Σταμούλη.
Συγκεκριμένα στις 23 Αυγούστου 2016 ανέθεσε στην εταιρεία Bolt International Consulting, έναντι ποσού €14.900, την εκτέλεση υπηρεσίας με τίτλο «Κοινωνική έρευνα / Απογραφή στον οικισμό Ρομά Βλυχό Μεγάρων.BLYXOS_XA_2_550

Η κοινωνική ένταξη των τσιγγάνων είναι ένα θέμα το οποίο απασχολεί την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής,  τον Δήμο Μεγαρέων αλλά και άλλους Δήμους της Ενότητας.
Επιδιώκεται, εκτός των κατασταλτικών μέτρων για την αντιμετώπιση των περιθωριακών συμπεριφορών από κατοίκους της τσιγγάνικης κοινότητας να εφαρμοσθούν και άλλα μέτρα.

Κλασική πρωτοβουλία κάθε μάνατζερ όταν πρέπει να καταπιαστεί με ένα πρόβλημα της επιχείρησής του είναι η καταγραφή, η περιγραφή της τρέχουσας κατάστασης και μετά αποφασίζει για τα περαιτέρω.

Αν πρόκειτο για τον ιδιωτικό τομέα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά.
Τώρα που πρόκειται για το ελληνικό δημόσιο, τμήμα του οποίου είναι και οι δήμοι, ελπίζουμε ότι τα χρήματα  θα πιάσουν τόπο και δεν θα πέσουν στον  «κουβά» που έπεσαν τόσα και τόσα εκατομμύρια αρχής γενομένης με τα περιβόητα δάνεια στους τσιγγάνους του Σημίτη για να χτίσουν σπίτια.

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
Όσο για την απογραφή των τσιγγάνων, καλό είναι να θυμηθούμε τι έπαθε ο Μαρινάκης ο οποίος έκανε απογραφή των παραπηγμάτων τα οποία βρίσκονται σε καταπατημένα οικόπεδα Μεγαριτών προκειμένου να τα κατεδαφίσει.
Τελικά τον έφαγε η υπεραισιοδοξία και η παραπληροφόρηση