Μέλη και πολλοί φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Μεγάρων Κούρος παρευρέθηκαν στην τελετή κοπής της βασιλόπιτας η οποία πραγματοποιήθηκε στον παραλιακό πολυχώρο Παζλ την Κυριακή 20 Ιανουαρίου.
Εκτός των ευχών για το νέο έτος, η εκδήλωση περιείχε απολογισμό δράσεων του 2018 επί των πολλών τομέων στους οποίους επιδίδεται η Ομάδα όπως Πολιτική Προστασία, αιμοδοσία, περιβάλλον, αλληλεγγύη, αθλητικές δραστηριότητες.
Ο Κούρος έχει υπάρξει πρωτοπόρος, στην τοπική κοινωνία, σε θέματα τα οποία απαιτούν κοινωνική ευαισθησία και συνοψίζονται στους όρους εθελοντισμός και κοινωνική προσφορά.

Πάντοτε είναι σε χρόνο μηδέν σε θέματα φυσικών καταστροφών, έχει συλλέξει χιλιάδες φιαλών αίματος από δράσεις εθελοντικής φιλοδοξίας και έχει να επιδείξει ιδιαίτερη προσφορά σε υποστήριξη και συνεργασία προς τις τοπικές Υπηρεσίες Πυρόσβεσης, με τον Δήμο Μεγαρέων, και άλλες συλλογικές οντότητες.Χαιρετισμό στους παρευρισκομένους απηύθυνε ο πρόεδρος Μελέτης Ρήγας, αναφορές έκανε ο Γραμματέας Αντώνης Κατερινίτσας και τον απολογισμό πεπραγμένων έκανε ο Παναγιώτης Νάστος.
Τη βασιλόπιτα ευλόγησε και έκοψε ο π. Αλέξανδρος Κουργιαλής, μητροπολιτικός Επίτροπος, ενώ τον Δήμο Μεγαρέων – για λογαριασμό του Δημάρχου – εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Σταύρος Φωτίου.

Την Περιφέρεια Αττικής και τον Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Βασιλείου εκπροσώπησε ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Δυτικής Αττικής Γιάννης Λιβαδάρος.
Αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, γεγονός το οποίο έχει ιδιαίτερη σημασία σχετικά με την παραγωγική εμπλοκή της ομάδας Κούρος στον κρατικό μηχανισμό.
Ήταν παρών ο Διοικητής της Π.Υ. Μεγάρων επιπυραγός Δημ. Καΐάφας και ο υποδιοικητής , κ. Αρτινιός, τις Ένοπλες Δυνάμεις εκπροσώπησε ο συνταγματάρχης Τόμπρος και το Λιμενικό Σώμα ο ανθυπασπιστής Αλ. Μπαλής.
Παρευρέθηκαν ο Βουλευτής Θανάσης Μπούρας, ο τέως Δήμαρχος Μεγαρέων Γιάννης Μαρινάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Κολάτας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Μεγαρέων Κλεάνθης Βαρελάς, ο Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου και υποψήφιος Δήμαρχος Άγγελος Μακρυγιάννης, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Αδριανός Μιχάλαρος, εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Κινέτας Μαργαρίτα Πριφτη, ο πρόεδρος της ΛΕΜΜ Σάκης Τουμπανιάρης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αρωγής ΑΜΕΑ Μεγάρων Ι. Στρατούρης, αντιπροσωπεία της Ομάδας Εθελοντών Μεγαριτών, εκπρόσωπος του συλλόγου Πευκενέας, ο υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Καρακατσάνης, εκπρόσωπος του συλλόγου  Καβελάρης.

Οι περισσότερες αναφορές από πλευράς ατόμων οι οποίοι έκοψαν κομμάτι από τη βασιλόπιτα έγιναν με επαινετικό τρόπο προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγάρων με κορυφαία την αναφορά του Αδριανού Μιχάλαρου, γνώστη των θεμάτων πολιτικής προστασίας αφού υπήρξε επί σειρά ετών επικεφαλής της στην Νομαρχία Δυτικής Αττικής.

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του Κλεάνθη Βαρελά με ομάδα συνεργατών του μέλη του συνδυασμού του Μαζί με Όραμα.