Νέες πανελλήνιες διακρίσεις ο δωδεκάχρονος Μεγαρίτης σκακιστής Σπύρος Χαρτοφύλακας. To πανελλήνιο σκακιστικό σχολικό πρωτάθλημα (αγώνες ράπιντ-γρήγορο σκάκι) πραγματοποιήθηκε και φέτος στον εκθεσιακό χώρο Περιστερίου από τις 19 έως τις 22 Απριλίου 2019, ενώ αλολουθησαν τα πανελλήνια νεανικά πρωταθλήματα (αργό σκάκι) και το κύπελλο Ελλάδας στην Πάτρα από 25 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου και αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε το ομαδικό πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής στην ίδια πόλη από 2 Ιουλίου έως 6 Ιουλίου 2019.

Ο Σπύρος κατάφερε να πετύχει 2 πανελλήνιες διακρίσεις κατακτώντας στα ανωτέρω ατομικά πρωταθλήματα την τρίτη θέση, ενώ η ομάδα στην οποία συμμετέχει φέτος ο Σπύρος, ΑΜΕΣ Νέας Ερυθραίας, στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος και κατέλαβε την 5η θέση στην πρώτη του εμφάνιση στο πρωτάθλημα Α’ Εθνικής μεταξύ 34 ομάδων.
Οι εν λόγω επιδόσεις, τόσο του Σπύρου όσο και της ομάδας του, κρίνονται ως εξαιρετικές δεδομένου του υψηλού επιπέδου των πρωταθλημάτων και των αγωνιζόμενων αθλητών. Με το σύλλογο της Νέας Ερυθαίας ο Σπύρος είχε την τιμή να είναι συμπαίκτης με πάρα πολύ καλούς αθλητές, όπως το φετινό απόκτημα της ομάδας ο αθλητής David Navara με ΕΛΟ 2724!

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που μας χάρισαν και φέτος αγώνες υψηλού επιπέδου σε μια τόσο ανταγωνιστική κατηγορία την Α12.

Η οικογένεια του Σπύρου ευχαριστεί όλους τους φίλους του Σπύρου τον Πέτρο, το Γιώργο, το Θησέα, τον Κυριάκο, το Γρηγόρη, το Γιώργο, τον Παναγιώτη, τη Γιώτα, την Ελένη κ.α. όπου μετά από κάθε γύρο συναντιούνταν όλοι μαζί κι έπαιζαν διάφορα παιχνίδια απαραίτητα για την χαλάρωσή τους έως τον επόμενο αγώνα.