Επίσκεψη πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης στον Δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη προκειμένου να ενημερωθεί για το σοβαρό θέμα της αίτησης πραγματοποίησης ερευνών στα Γεράνεια για αποθέματα βωξίτη.
Ο κ. Λαφαζάνης, ο οποίος συνοδεύονταν από στελέχη της Περιφερειακής Επιτροπής του κόμματός του, ενημερώθηκε για την κατάσταση τόσο από τον Δήμαρχο όσο και από τον πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνα Γιάννη Μιχάλαρο.
Στη συνέχεια έκανε δημόσιες δηλώσεις για το θέμα στις οποίες δήλωσε την αμέριστη και χωρίς επιφυλάξεις συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής.

Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας διατύπωσε σαφείς θέσεις ότι τέτοιου είδους επενδύσεις, όπως οι μεταλλευτικές, δεν είναι αναπτυξιακές αλλά καταστροφικές για το περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία.
«Τέτοιες επενδύσεις, δήλωσε, δεν δημιουργούν θέσεις εργασίας αλλά μειώνουν περαιτέρω αυτές τις θέσεις εργασίας αφού θα αποθαρρύνουν και θα περιορίσουν, λόγω επιδείνωσης του περιβάλλοντος, την συνολικότερη ανάπτυξη της».

Υποστήριξε την ανάγκη να υπάρξει ένα συνεκτικό, τεκμηριωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο παραγωγικής ανάπτυξης της περιοχής της Μεγαρίδας, με αιχμή την ανασυγκρότηση της πρωτογενούς παραγωγής, η οποία συνιστά και συγκριτικό της πλεονέκτημα.

Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΣΕ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
Από την γενικότερη τοποθέτηση του προέδρου κρατάμε την πρόταση την οποία έκανε με έμφαση.
Η λύση πρέπει να δοθεί πολιτικά. Θα πρέπει ο ίδιος ο πρωθυπουργός ή ο αρμόδιος υπουργός να δηλώσει δημόσια και ρητά ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία έρευνα, πολύ δε περισσότερο καμία εξόρυξη.

Αξίζει επίσης να επισημανθεί το ενδιαφέρον του κ. Λαφαζάνη και η σημασία της απόφασης να επισκεφθεί ο ίδιος την πόλη και να ενημερωθεί από πρώτο χέρι, κάτι που δεν έχει συμβεί ως τώρα με κεντρικά πολιτικά στελέχη άλλων κομμάτων.