Δύο χρόνια έχουν περάσει από την υπόσχεση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμένου ότι θα ανοίξει ο δρόμος στην παραλία της Σχολής Πυροβολικού για τους μαθητές της Νέας Περάμου αλλά η υπόσχεση παραμένει μόνο υπόσχεση. Έτσι ο Δήμαρχος Μεγαρέων επαναφέρει το ζήτημα, αυτή τη φορά μέσω του Υφυπουργού Δημήτρη Βίτσα.

Στις 4 Δεκεμβρίου του 2015, της Αγίας Βαρβάρας, ο κ. Καμένος, επισκεπτόμενος τη Σχολή, είχε ανακοινώσει την διάνοιξη του δρόμου ο οποίος θα διευκόλυνε την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στο σχολικό συγκρότημα στη θέση Ακρογιάλι αλλά ως τώρα το θέμα φέρεται να προσκρούει σε γραφειοκρατικά εμπόδια.
Η διάνοιξη του παραλιακού δρόμου αποτελεί διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Νέας Περάμου. Από τότε που κατασκευάστηκε το σχολικό συγκρότημα οι μαθητές μπορούν να πάνε στο σχολείο τους μόνο μέσω της 28ης Οκτωβρίου η οποία είναι και η παλαιά εθνική οδός Αθήνας Κορίνθου με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότηας.

Δύο χρόνια μετά την υπόσχεση Καμένου και αφού η υπόσχεση του Υπουργού δεν πραγματοποιήθηκε χρειάστηκε η διαμεσολάβηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάντζα προς τον Υφυπουργό Βίτσα ώστε να συναντήσει τον Δήμαρχο Μεγαρέων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημάρχου ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης εξέφρασε την κατανόησή του και θα μεριμνήσει για τη διάνοιξη του δρόμου.

Ο κ. Καμένος εξαγγέλλει τη διάνοιξη την 4-12-2015
Ο κ. Βίτσας εκφράζει την κατανόησή του το 2017. Το πρόβλημα παραμένει άλυτο!