Μια πολύ άσχημη κατάσταση που βασάνιζε την Βαρέα εδώ και σχεδόν μια δεκαετία και τροφοδοτούσε τοπικές πολιτικές αντιπαραθέσεις φαίνεται πως βαίνει προς αποκατάστασή της, αφού η δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής, Λευτέρη Κοσμόπουλου σκόρπισε χαμόγελα.
Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Με την υπογραφή του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη γίνεται πράξη η δέσμευσή μας για χρηματοδότηση ενός έργου ζωτικής σημασίας, για την ασφάλεια και την εικόνα της παραλίας της Βαρέας Μεγάρων με χρηματοδότηση Περιφέρειας Αττικής. Μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης από την Περιφέρεια Αττικής, αναμένεται η υλοποίησή του από τον Δήμο Μεγαρέων»

Ο προϋπολογισμός για την αποκατάσταση των πεζοδρομίων στη Βαρέα αγγίζει τα 2.130.000 ευρώ.

Πράγματι, η χρηματοδότηση του έργου ήταν άκρως σημαντική για την περιοχή, αφού η Βαρέα είναι ένα πολυσύχναστο μέρος ακόμα και το χειμώνα. Η διέλευση των οχημάτων είναι συχνή και αυτή μέχρι στιγμή γίνεται με δυσκολίες, αφού ο μισός δρόμος στο σημείο που υπάρχει η ζημιά, είναι κλεισμένος.

Εκτός αυτού, πολλά παιδιά περνούν με ποδήλατα από εκεί παρόλο που υπάρχει επικινδυνότητα.

Η εικόνα της παραλίας δεν ήταν για χρόνια η ατραξιόν των Μεγάρων. Επομένως, η υλοποίηση του έργου θα αποτελέσει τη βάση για την περαιτέρω ανάπτυξή της.