Τα βλέμματα εκατομμυρίων κατοίκων του πλανήτη στράφηκαν στο γεγονός της ορκωμοσίας του 45ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Ο Donald Trump, ένα αστέρι το οποίο πέρα από τις προβλέψεις της εθνικής των ΗΠΑ και της παγκόσμιας πλειοψηφίας εγκαταστάθηκε σε μια από τις ψηλότερες θέσεις του πλανήτη,  έγινε αντικείμενο σχολιασμού από μύριους σχολιαστές, γνωστούς και άγνωστους.
Αμέτρητες επιφανειακές όψεις του Προέδρου σχολιάστηκαν. Η «αντισυστημική» του προέλευση, η «ιδεολογία» του, το ύφος του, το μαλλί του, το ντύσιμό του, η σύζυγος, η οικογένειά του, το κοινό του και όσα μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου ή να φανταστούν οι ευφάνταστοι σχολιαστές.
Αναπόφευκτες και οι συγκρίσεις με τον προκάτοχό  του Barack Obama του ο οποίος υπήρξε ένας ακόμα πιστός υπηρέτης του συστήματος το οποίο στηρίζει την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
Στο στόχαστρο και η σύζυγός του Μελάνια, η πρώτη κυρία της χώρας, της οποίας οι ενδυματικές επιλογές  παρέπεμψαν τις συγκρίσεις στην πρώτη κυρία του 1961.
Τώρα ήλθε η ώρα της κρίσης. Ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ αναλαμβάνει, και ένα νέο πλέγμα λομπιστών και συμφερόντων θα συρρέουν στα κέντρα εξουσίας να επωφεληθούν από τις παροχές του συστήματος.
Στο τέλος της τετραετίας, θα δούμε και η κοινωνία της χώρας του θα τον κρίνει.