Με πολιτική τοποθέτησή του, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μεγάρων Αντώνης Χοροζάνης, στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαρέων διευκρίνισε τους λόγους για τους οποίους η παράταξή του, Λαϊκή Συσπείρωση, επέλεξε να ψηφίσει λευκό και στις τρεις εκλογικές διαδικασίες. Δηλαδή στις εκλογές Προεδρείου, Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κατά τη συνεδρίαση της 8/9.
Η Λαϊκή Συσπείρωση επικαλείται νόθευση της απλής αναλογικής, έστω και ανεπαρκούς κάτω από το ισχύον νομικό πλαίσιο, με την εκχώρηση της πλειοψηφίας στα επιμέρους όργανα στην παράταξη του Δημάρχου υπερβαίνοντας την ισχύ των παρατάξεων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η τοποθέτηση του κ. Χοροζάνη:

Κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου

«Με τις σημερινές εκλογικές διαδικασίες ουσιαστικά καταργούμε τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σήμερα με την εκλογή Προεδρείου, Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής επισφραγίζουμε ένα ακόμα αντιδραστικό βήμα στο πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου.
Αυτό καθόρισαν οι νομοθετικές αλλαγές της κυβέρνησης της ΝΔ για τη λεγόμενη «κυβερνησιμότητα» των ΟΤΑ.
Πιάνοντας το νήμα εκεί που το άφησαν οι διαδοχικές διοικητικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων (Καλλικράτης, Κλεισθένης), όπου πατούν στις ρυθμίσεις που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες έχουν καθορισμένα χαρακτηριστικά και στόχους.
Στόχος είναι η καλύτερη προσαρμογή στη λειτουργία των Δήμων και των Περιφερειών, για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Αυτή την κατεύθυνση υπηρετούν και οι αλλαγές που έγιναν στο όνομα της λεγόμενης «κυβερνησιμότητας» που στην ουσία καταργούν την κουτσουρεμένη απλή αναλογική που έφερε ο «Κλεισθένης». π.χ. φανταστείτε να έβγαινε ο κ. Μαρινάκης Δήμαρχος και να είχε πλειοψηφία στην ουσία με την εκλογή των Επιτροπών στη λειτουργία του Δήμου.

Γιατί δίνονται ακόμα μεγαλύτερες αρμοδιότητες στην Οικονομική Επιτροπή παρακάμπτοντας το Δημοτικό Συμβούλιο. Με το αποτέλεσμα να δίνονται πλειοψηφίες όχι με βάση τη θέληση του λαού και φυσικά να δίνονται οι ανάλογες αρμοδιότητες αλλά το τι εξυπηρετεί την πολιτική των κυβερνήσεων.

Θεωρούμε ότι όλες αυτές οι αλλαγές είναι σε πιο αντιδραστική κατεύθυνση.
Τις πολεμήσαμε και θα τις πολεμήσουμε με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του λαού, ασχέτως του αποτελέσματος των εκλογών και τη θέση που μας έδωσε στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Για την εκλογή του προεδρείου όλες οι θέσεις έχουν διακοσμητικό ρόλο, εκτός του προέδρου που αποφασίζει για όλα.

Για τους παραπάνω λόγους, σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες σήμερα ψηφίζω λευκό».