Θορυβώδης, εκ μέρους της αντιπολίτευσης, διεξήχθη στο προ ημερησίας διατάξεως τμήμα της η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων της 16ης Οκτωβρίου με όλες τις πλευρές της αντιπολίτευσης να βάλλουν κατά του Δημάρχου για το θέμα του ΧΥΤΥ στο νταμάρι Σταμέλου.

Όλη η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι απέκρυψε απ’ όλα τα μέλη του Συμβουλίου την υποψηφιότητα του λατομείου ως χώρου ΧΥΤΥ και ως αποτέλεσμα ο χώρος, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, θα είναι και αυτός ο οποίος θα επιλεγεί.
Στη συνεδρίαση έλαβαν τον λόγο όλοι οι επικεφαλής των παρατάξεων και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ο οποίοι κατηγόρησαν τον Δήμαρχο για πολλά ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί ο οποίοι τον κάλεσαν να παραιτηθεί.

Μετά τις αγορεύσεις τους τα μέλη της αντιπολίτευσης αποχώρησαν, εκτός του κ. Αντώνη Χοροζάνη, αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Μαρινάκης: «Ο κ. Σταμούλης φέρει τη σφραγίδα της καταστροφής. Επιτακτική ανάγκη η παραίτησή του».
Μπερδελής: «Συνειδητά αποκρύψατε την ύπαρξη του εγγράφου. Δεν δέχομαι να με δουλεύει κανένας».
Χοροζάνης: «Όλες οι πλευρές πλην Λαϊκής Συσπείρωσης διαφωνούν με την παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες».
Ι. Μιχάλαρος: «Η μη συμμετοχή στην διαβούλευση σας καθιστά υπεύθυνο».
Κλ. Βαρελάς: «Ο κ. Δήμαρχος να ζητήσει συγνώμη για την απόκρυψη της αλήθειας». Αναρωτήθηκε πώς οι Σύμβουλοι της συμπολίτευσης ανέχονται το γεγονός.
Μ. Λέλης: Κατηγόρησε τον Δήμαρχο για εγκληματική μυστικοπάθεια, κρυφή ατζέντα και τον κάλεσε να παραιτηθεί.
Σ. Πιλίλης: «Είναι προφανές ότι ο Δήμαρχος γνώριζε. Τις πράξεις του θα τις κρίνει η ιστορία».
Αθ. Δρένης: «Ο κ. Δήμαρχος εσκεμμένα είπε ψέματα. Κορόιδεψε όλο το Συμβούλιο και τον λαό».

Στον αντίποδα τα μέλη της συμπολίτευσης υποστήριξαν τη στάση του Δημάρχου στο θέμα και υπογράμμισαν ότι τίποτε δεν έχει τελειώσει. Το λατομείο Σταμέλου δεν αποτελεί οριστική επιλογή του ΕΔΣΝΑ. Κατηγορηματικά δήλωσαν ότι στηρίζουν την πολιτική Σταμούλη και κατηγόρησαν την αντιπολίτευση για υπερβολή και απέρριψαν κάθε κατηγορία ότι με τη στάση τους πράττουν εναντίον των συμφερόντων της πόλης. Επεσήμαναν μάλιστα ότι κανείς αντιπολιτευόμενος δεν υπέδειξε τρόπους αντιμετώπισης μιας τέτοιας προοπτικής.

Έλαβαν τον λόγο οι κ.κ. Ιερόθεος Πολυχρόνης, Κώστας Καράμπελας, Γιάννης Δήμας και Σπύρος Κορώσης.

Στις απαντήσεις του ο κ. Σταμούλης ανέφερε επιγραμματικά:

Η αποχώρηση από τη συνεδρίαση είναι πράξη δειλίας.
Δεν υπάρχει κανένα έγγραφο στο οποίο να αναφέρεται ότι το λατομείο Σταμέλου έχει επιλεγεί ως χώρος ΧΥΤΥ.
Η αντιπολίτευση διαστρεβλώνει την αλήθεια.
Οι αντίπαλοί του επενδύουν στην ανωμαλία ώστε να πάρουν τον Δήμο.
Δεν υπεβλήθη καμία πρόταση για αντιμετώπιση του θέματος.
Για ΧΥΤΥ δεν υπάρχει ούτε απόφαση ούτε σχεδιασμός.
Έχουμε υποβάλει σχέδιο διαχείρισης των δικών μας απορριμμάτων.

Στο τέλος των απαντήσεών του ο κ. Σταμούλης έκανε γνωστό ότι προετοιμάζεται ειδικός φάκελος επιχειρημάτων με τα οποία ο Δήμος θα αντικρούσει κάθε πρόταση για χρήση του εν λόγω λατομείου. Πρόσθεσε δε ότι αν επιλεγεί τότε ο Δήμος θα στραφεί προσωπικά, και όχι συλλογικά, εναντίων αυτών οι οποίοι θα λάβουν την απόφαση.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης συζητήθηκαν  με συμμετοχή του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αντώνη Χοροζάνη (απούσης της λοιπής αντιπολίτευσης) και όλων των μελών της συμπολίτευσης.