Διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν η πρόεδρος και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου της Κινέτας από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων, 28/11, καταγγέλλοντας τον Δήμο και προσωπικά τον Δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη ότι γενικότερα και ειδικότερα μετά την πλημμύρα της 25/11 αγνοεί το θεσμικό όργανο του Κοινοτικού Συμβουλίου εφαρμόζοντας τη δική του ατζέντα.

Δυσάρεστη εξέλιξη είχε η εν λόγω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου το θέμα της θεομηνίας η οποία έπληξε την Κινέτα συζητήθηκε στο αυστηρά περιορισμένο χρονικό διάστημα μιας ώρας, προ ημερησίας διατάξεως.
Αφού είχε περάσει ο χρόνος των 60 λεπτών ο οποίος προβλέπεται για συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως, στην πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρα Μπαλτσιώτου δόθηκε ελάχιστος χρόνος να μιλήσει και να περιγράψει την κατάσταση εκ μέρους των κατοίκων της Κινέτας. Αυτό ήταν αφορμή να αποχωρήσουν επιδεικτικά η Πρόεδρος και οι παρόντες Κοινοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Φάντης και Παύλος Τελάκης.

Σε άτυπη ενημέρωση των τοπικών ΜΜΕ έξω από το δημαρχείο η Πρόεδρος και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου τόνισαν ομόφωνα και με έμφαση ότι ο Δήμαρχος για πολλοστή φορά απαξιώνει την Κινέτα αγνοώντας το θεσμικό ρόλο του Κοινοτικού Συμβουλίου.
Οι εκπρόσωποι αναφερόμενοι στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση – όπου ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Συμβούλιο και οι επικεφαλής των παρατάξεων τοποθετήθηκαν σχετικά με το πλημμυρικό φαινόμενο – ως μνημόσυνο της Κινέτας. Πρόσθεσαν δε ότι με τέτοια καταστροφή η οποία προκλήθηκε θα έπρεπε του Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει με την περίπτωση της Κινέτας ως μοναδικό θέμα συζήτησης.

Συγκεκριμένα, ως προς το θέμα της απαξίωσης του Κοινοτικού Συμβουλίου, κατήγγειλαν τη Διοίκηση του Δήμου για επιλεκτικές παρεμβάσεις σε πλημμυρισμένα σπίτια και τη συνεργασία όχι με τους αιρετούς εκπροσώπους των Κινετιωτών αλλά εθελοντές, πολιτικούς φίλους και μέλη της παράταξης του Δημάρχου.
Επίσης εξέφρασαν φόβους ότι μετά την καταστροφή του βουνού και της πεδιάδας, κινδυνεύει τώρα και το θαλάσσιο περιβάλλον.
“Θέλουμε να ξέρουμε τι σκοπεύουν να κάνουν για την Κινέτα. Θέλουμε συγκεκριμένες προτάσεις και όχι απαντήσεις τύπυ ‘θα δούμε’ ” πρόσθεσε ο κ. Φάντης. “Τέσσερις ημέρες μετά την πλημμύρα η Άνω Κινέτα δεν επικοινωνεί με την Κάτω”.
Μίλησαν για δρόμους αδιάβατους στην Άνω (Πανόραμα 1, 2 και 3) και σπίτια χωμένα στη λάσπη στην Κάτω.

Εν μέσω των καταγγελιών, θετική εντύπωση προκάλεσε η παρότρυνση εκ μέρους του Δημοτικού Συμβούλου κ. Στέλιου Φρυγανά ότι υπό τις παρούσες συνθήκες όλοι θα πρέπει να είναι ενωμένοι και να λειτουργήσουν για την αποκατάσταση των πληγών της Κινέτας