Τους φόβους του για το κατά πόσο είναι ασφαλές το 4ο Δημοτικό Σχολείο Μεγάρων από στατικής άποψης κατά την συνεδρίαση της 11ης Σεπτεμβρίου 2018 δημοσιοποίησε ο τέως Δήμαρχος Γιάννης Μαρινάκης κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση διαφόρων θεμάτων.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στην διαβεβαίωση εκ μέρους του Δημάρχου κατά την τελετή αγιασμού για τη νέα σχολική χρονιά ότι δεν συντρέχουν λόγοι να ανησυχεί κανείς για την στατικότητα του κτηρίου. Επέμεινε μάλιστα να πληροφορηθεί αν υπήρχε γραπτή αναφορά για την ασφάλεια του κτιρίου εκ μέρους της επιτροπής ελέγχου ουτωσώστε ο Δήμαρχος και η Διευθύντρια του σχολείου να είναι καθησυχαστικοί προς τους γονείς.

Στην απάντησή του ο κ. Σταμούλης τόνισε ότι δεν είχε δώσει καμία διαβεβαίωση αφού ο έλεγχος του κτηρίου δεν έχει τελειώσει ακόμα. Υπογράμμισε όμως το γεγονός ότι δύο επιτροπές οι οποίες έχουν ήδη ελέγξει το κτίριο, η μία είναι του Δήμου Μεγαρέων, δεν έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης προβλημάτων στατικότητας.

Το ζήτημα της στατικής επάρκειας ή όχι του εν λόγο σχολικού κτιρίου και οι προεκτάσεις του  έχουν ευλόγως δημιουργήσει αναστάτωση στην σχολική κοινότητα και χρειάζεται να υπάρξει μια λύση το συντομότερο δυνατό.

Ήδη δύο μέλη του διδακτικού προσωπικού τα οποία είχαν την δυνατότητα να αποσπασθούν σε άλλη σχολική μονάδα το έπραξαν.